Στην σύλληψη ενός 23χρονου αστυνομικού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού, προχώρησαν οι αρχές την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας.

Για την υπόθεση συνελήφθη και μια 23χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη για εμπορία ανθρώπων, και για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρωί της Τετάρτης, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 23χρονο αστυνομικό μαζί με άλλα τρία άτομα, να κινείται με ένα αυτοκίνητο και κατά τον έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς, σκούφος τύπου full-face, ιδιωτικό πιστόλι και 16 φυσίγγια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο αστυνομικός την διάρκεια του ελέγχου ισχυρίστηκε ότι του είχαν κλέψει το μηχανάκι λίγη ώρα πριν και επειδή δεν είχε ακόμη προλάβει να δηλώσει το περιστατικό στην αστυνομία, ζήτησε την βοήθεια των υπόλοιπων προκειμένου να το βρει.

Μάλιστα, τόσο ο αστυνομικός, όσο και ένας από τους επιβαίνοντες επέδειξαν τις κλήσεις από τα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να αποδείξουν ότι είχαν συνομιλήσει μια ώρα πριν το περιστατικό.

Οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο, παρατήρησαν ότι τα δύο άτομα είχαν και άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ τους το προηγούμενο διάστημα.

Τα μηνύματα που τον «πρόδωσαν»

Παράλληλα, σε ερωτήσεις προς τον αστυνομικό αν γνώριζε τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής, εκείνος δεν θυμόταν, αλλά τους επέδειξε την φωτογραφία της που είχε σε εφαρμογή κινητού.

Ωστόσο, εκείνη την ώρα οι αστυνομικοί παρατήρησαν στην εφαρμογή, σε συνομιλία που διατηρούσε ο 23χρονος, να υπάρχει μια φωτογραφία με ένα πιστόλι και αναγραφόταν ένα χρηματικό ποσό.

Στην συνέχεια, ο αστυνομικός προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου στην κατοχή του εντοπίστηκαν πειστήρια που στοιχειοθετούσαν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ επιπλέον βρέθηκαν στοιχεία από εφαρμογές της ΕΛ.ΑΣ.

Στην κατοχή του 23χρονου υπήρχε και συλλογή με φωτογραφίες γυναικών να επιδεικνύουν φύλλα χαρτί με διάφορα site ερωτικού περιεχομένου. Επίσης, αναγράφουν πάνω σε αυτά τιμές για παροχή ερωτικών υπηρεσιών.

Από τις επακόλουθες έρευνες στο σπίτι του, εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 23χρονη αλλοδαπή, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 33 φυσίγγια,
  • γεμιστήρας,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • φωτοαντίγραφα διαβατηρίου και ταυτότητας και
  • πλαστή ταυτότητα με στοιχεία της 23χρονης.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός ελέγχεται ήδη για άλλο πειθαρχικό παράπτωμα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.