Νέα ντοκουμέντα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ πατέρας και θείου ενός 17χρονου και μιας συμμορίας ανηλίκων στη Λαμία.

Στο βίντεο που παρουσίασε το MEGA και το Live News φαίνεται το bullying που προηγήθηκε εις βάρος του 17χρονου με χτυπήματα μέσα στο σχολείο.

Κάλεσε σε βοήθεια

Ακολούθησε το άγριο ξύλο μετά το σχόλασμα έξω από το 1ο ΕΠΑΛ της Λαμίας και την κατάληξη με τους στενούς συγγενείς του μαθητή που στοχοποιήθηκε να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Όλα είχαν ξεκινήσει στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Δύο 16χρονοι φέρονται να απαίτησαν από 17χρονο συμμαθητή τους, να γονατίσει μπροστά τους για να ζητήσει συγγνώμη και το σχετικό βίντεο να ανέβει στα social media για να διασυρθεί.

Μετά το σχόλασμα τα πράγματα ξέφυγαν ακόμα περισσότερο. Όπως καταγγέλλει ο 17χρονος, τα μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν στον ίδιο και την παρέα του, με το μαθητή της Β’ Λυκείου να ειδοποιεί τον πατέρα και τον θείο του.

Λίγη ώρα μετά στην οδό Υψηλάντη στο κέντρο της Λαμίας, πατέρας και θείος έπιαναν στα χέρια τους, τους δύο 16χρονους και τα χτυπήματα κάποια στιγμή διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Τι λέει ο δικηγόρος

Όπως λέει ο δικηγόρος του πατέρα, οι τόνοι δεν ανέβηκαν με ευθύνη του πελάτη του.

«Στο δρόμο όταν είδαν την παρέα αυτή, πετάχτηκαν έξω από το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να μιλήσουν με τα παιδιά αυτά, εκεί υπήρξε μία μικρή συμπλοκή».

Η κεντρική πλατεία μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, με αυτόπτες μάρτυρες να καταγράφουν από απόσταση με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο ένας από τους 16χρονους που δέχτηκε επίθεση, είπε αργότερα στους αστυνομικούς ότι δέχτηκε χτυπήματα αναίτια.

Τα βίντεο βρίσκονται ήδη στα χέρια της αστυνομίας που συνεχίζει την έρευνα με την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης να παραμένει ανάστατη από τις σκηνές βίας.