Το πρώτο ηλεκτρικό Škoda που φέρει το ιστορικό λογότυπο RS, το Enyaq έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, τόσο με τις επιδόσεις του, όσο και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσφέρει. Το τσέχικο μοντέλο, με την αρωγή της μαμάς VW φέρνει κρύο ιδρώτα στον ανταγωνισμό και δικαιολογημένα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

Το ηλεκτρικό «RS» της Škoda περηφανεύεται για τους 299 ίππους με την μπαταρία των 77 kWh. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποδώσει άνω των 500 χλμ αυτονομία σε μικτές διαδρομές ενώ η δοκιμή μας έδειξε ότι αν κινείσαι στον αυτοκινητόδρομο με 120 -130 χλμ/ώρα έχει εξασφαλισμένα 350 – 370 χλμ. Η μέση τιμή κατανάλωσης στις 20,3 kWh/100 χλμ είναι δυνατόν να απομειωθεί αν κινηθείς με πιο οικολογικούς ρυθμούς αναλόγως που θα εκμεταλλευτείς την απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων.

Στο πόδι έχει ανά πάσα στιγμή τους 300 ίππους, που προσφέρουν – αν επιλέξεις το sport πρόγραμμα – έναν ήρεμο «πολεμιστή» της ασφάλτου. Το Enyaq RS κάνοντας 0-100 χλμ/ώρα  σε 6,5” και με τελική 180 km/h αποτελεί το το ισχυρότερο σημερινό μοντέλο της εταιρείας. Η φόρτιση από οικιακό φορτιστή (ΑC) 11 kW διαρκεί 8 ώρες, ενώ από ταχυφορτιστή (DC) χρειάζεται 29 λεπτά για να γεμίσει από το 10-80% της χωρητικότητάς του με δυνατότητα να δέχεται έως 135 kW.

Σπορ είναι και το περιτύλιγμα. Το μοντέλο με την κουπέ γραμμή στο τελείωμα του, κλέβει τα βλέμματα ανά πάσα στιγμή με  με τη φίρμα να προσδίδει μια  αεροδυναμική εικόνα , κυρίως εντυπωσιακή και νεανική – ίσως το πιο φρέσκο σχεδιαστικά μοντέλο της.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στη  φιλοσοφία «Design Selections» της Škoda όπου στο σαλόνι της κυριαρχούν τα φυσικά, βιώσιμα επεξεργασμένα ανακυκλωμένα υλικά, όπου ο οικολογικός χαρακτήρα του μοντέλου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη Skoda.

Αναρίθμητες είναι οι παροχές τεχνολογίας, στο εσωτερικό με την ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων (5,3”) και το εξαιρετικό head-up display επαυξημένης πραγματικότητας μαζί με το σύστημα πολυμέσων να αποτελούν τα high-tech στοιχεία. Οι χώροι είναι αρκούντως ικανοποιητικοί, με τον χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 570 λίτρα!

Στο δια ταύτα, το  Enyaq Coupé iV RS είναι το ισχυρότερο μοντέλο της φίρμας  και κερδίζει τις εντυπώσεις με τον χαρακτήρα του και τις επιδόσεις του.