Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στη σκιά της χυδαίας επίθεσης του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη που προκάλεσε και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το χθεσινό ομοφοβικό, ρατσιστικό παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την Ελλάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε, ήδη από χθες το βράδυ, τη Δικαιοσύνη να παρέμβει.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικοινώνησε με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έλαβε την ενημέρωση ότι έχουν κινηθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, σχετικά με αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο.

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την αφωνία της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην πρωτοφανή ομοφοβική επίθεση που δέχθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ίσως βέβαια η σιωπή αυτή εξηγείται από την έντονη παρουσία εν ενεργεία υπουργών από το στενό περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, όπως του κ. Τριαντόπουλου, στις προεκλογικές δραστηριότητες του κ. Μπέου, του υποψηφίου που κατά τα άλλα «δεν στηρίζουν»» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Η εκπρόσωπος του κόμματος, Δώρα Αυγέρη, κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τις αθλιότητες Μπέου. Ελπίζουμε η «λάσπη» του Βόλου να μην φτάνει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.»

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει απαντήσει- καταδικάσει (τη βία) στην προηγούμενη ανακοίνωση.

«Καταδικάσαμε άμεσα και απερίφραστα τις απαράδεκτες δηλώσεις Μπέου. Είδα και υπουργούς, Χατζηδάκη και Πιερρακάκη, να καταδικάζουν αμέσως. Σημασία έχει να στεκόμαστε συνολικά απέναντι σε τέτοια συμπεριφορές, να είμαστε απέναντι σε οποιασδήποτε μορφή βίας και όχι να ανεχόμαστε παρόμοιες συμπεριφορές μέσα στο κόμμα»

Στη συνέχεια δήλωσε: «Δεν είναι δυνατόν να ανέχεσαι ένα στέλεχος, τον κ. Πολάκη, να κάνει τέτοιου είδους αναρτήσεις.

Δεν επιχειρώ συμψηφισμούς αλλά να είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές συνολικά, να τα αφήσουμε στην άκρη αυτά οριστικά».