Η 19χρονη Κόκο Γκοφ συνεχίζει την καταπληκτική της πορεία μέσα στο 2023 και αυτή τη φορά στον δρόμο της βρέθηκε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση και ηττήθηκε με 0-2 σετ (2-6, 4-6).

Η Γκοφ με αυτή τη νίκη πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του China Open στο WTA Πεκίνο 1000 και θα αντιμετωπίσει για την πρόκριση στον τελικό την Ιγκα Σφιόντεκ.

Η Σάκκαρη φάνηκε από νωρίς πως θα είχε δύσκολο έργο, κόντρα στο νούμερο «3» της Παγκόσμιας κατάταξης, αφού η Αμερικανίδα ξεκίνησε εκπληκτικά το παιχνίδι με 2 break στα δύο πρώτα service game της Σάκκαρη και 0-4, αφού κράτησε εύκολα τα σερβίς της.

Οι δύο τενίστριες κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους στη συνέχεια και το πρώτο σετ κατέληξε στη 19χρονη Αμερικανίδα με 2-6 games.

Καλύτερη η ελληνίδα αθλήτρια στο δεύτερο σετ

H Σάκκαρη στο δεύτερο σετ παρουσιάστηκε αρκετά πιο σοβαρή και με πιο σίγουρα χτυπήματα που δυσκόλεψαν τη Γκοφ.

Κράτησε το σερβίς της 2 φορές, προσπαθώντας να κάνει break στη Γκοφ, όμως η Αμερικανίδα ήταν αυτή που το πραγματοποίησε στο 5ο game του σετ, για να πάρει κεφάλι με 2-3.

Στη συνέχεια η Σάκκαρη προσπάθησε να κάνει break για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του σετ, δεν το κατάφερε και με love service game η Γκοφ έκλεισε τον αγώνα για να κάνει το 4-6 και το 0-2 στα κερδισμένα σετ.