Η ιστορία της πρώην κολυμβήτριας Στέφανι Ράις ξεκινάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, κατακτώντας σε ηλικία μόλις 20 ετών, τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στην κολύμβηση. Η 35χρονη Ολυμπιονίκης κολυμβήτρια έχει αρκετά παγκόσμια ρεκόρ στο ενεργητικό της.

Κέρδισε το χρυσό στον αγώνα των 400 μέτρων ατομικής, στα 200 μέτρα ατομικής και το τρίτο χρυσό ως μέλος της αυστραλιανής ομάδας κολύμβησης 4×200 μέτρων ελεύθερο. Μετά από τις πολλές της επιτυχίες στους αγώνες, της απονεμήθηκε το Μετάλλιο της Τάξεως της Αυστραλίας το ακόλουθο έτος, το 2009. Ωστόσο ένας σοβαρός τραυματισμός στον ώμο της το 2014 θα δώσει «τέλος» στις επιτυχίες της και θα αποχωρήσει από την αγωνιστική κολύμβηση. Συγκεκριμένα στην ηλικία των μόλις 25 ετών, ανακοίνωσε την αποχώρησή της μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο επίσημο της website, μόλις δύο χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η πρώην κολυμβήτρια έχει πάνω από 121.000 ακόλουθους στο Facebook.

Το χειρότερο λάθος στην καριέρα της

Η πιο πρόσφατη εμφάνιση της Στέφανι Ράις εκτός της πισίνας, ήταν η συμμετοχή της στην στο τηλεοπτικό ριάλιτι SAS. Στα 35 της χρόνια η πρώην αθλήτρια θα επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες της Αυστραλιανής τηλεόρασης τον Οκτώβριο καθώς θα συμμετέχει και στη φετινή σεζόν αυτού του ριάλιτι. Προηγουμένως, η πρώην Ολυμπιονίκης είχε κερδίσει το ριάλιτι Celebrity Apprentice το 2013.