Γιατροί στην Πόλη του Μεξικού πραγματοποίησαν αρκετές εργαστηριακές μελέτες σε λείψανα υποτιθέμενων μη ανθρώπινων όντων τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, οι οποίες παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Κογκρέσο του Μεξικού.

Σύμφωνα με τον Jose de Jesus Zalce Benitez, διευθυντή του Επιστημονικού Ινστιτούτου για την Υγεία του μεξικανικού ναυτικού, οι μελέτες έδειξαν ότι τα φερόμενα πτώματα ανήκαν σε έναν μόνο σκελετό και δεν ήταν συναρμολογημένα.

«Η πρώτη έρευνα ήταν αξονική τομογραφία, η δεύτερη μια απλή τομογραφία και η τρίτη ήταν μια ακτινοσκόπηση. Και στις τρεις μελέτες προσπαθήσαμε να δούμε τη δομή του σκελετού από αυτά τα πτώματα, και μπορούσαμε να καταλήξουμε ότι πράγματι ανήκουν σε έναν μοναδικό σκελετό και δεν ήταν συναρμολογημένα κομμάτια» είπε ο διευθυντής του Επιστημονικού Ινστιτούτου για την Υγεία.

Πρόσθεσε ότι οι εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν ότι «Δεν υπάρχει απόδειξη κάποιας συναρμολόγησης ή παραποίησης του κρανίου όπως ειπώθηκε» προσέθεσε.

Τα νέα αυτά παράξενα ευρήματα έχουν προκαλέσει διαμάχη στην επιστημονική κοινότητα και την κυβέρνηση του Περού που υποστηρίζει ότι πρόκειται για απομεινάρια από από την περίοδο πριν φτάσουν οι Ισπανοί στην Αμερική.

Ο Μεξικανός δημοσιογράφος και λάτρης των UFO Jaime Maussan αποκάλυψε τα δύο πτώματα την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι περισσότεροι στην επιστημονική κοινότητα δεν είναι πεπεισμένοι από τα ευρήματα, με πολλούς ειδικούς σε UFO και ιατροδικαστές να επικρίνουν τους ισχυρισμούς ως «αβάσιμους» και «φάρσα».

Με πληρoφορίες από Independent, Telegraph