Περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης με θύμα μια νεαρή εργαζόμενη από προϊστάμενό της, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην παραλία του Ελαφονησίου στην Κίσσαμο Χανίων.

Όπως κατήγγειλε η κοπέλα, η οποία εργάζεται στις καντίνες που υπάρχουν στην παραλία, το πρωί, ενώ βρισκόταν στη δουλειά της, έπιασε έναν από τους υπεύθυνους στην καντίνα προκειμένου να τον ρωτήσει πότε θα λήξει η σύμβασή της, ώστε να προγραμματίσει ένα ταξίδι που ήθελε να κάνει.

O εργοδότης της, κατάφερε να την απομονώσει και την παρενόχλησε.

Η ίδια κατάφερε να διαφύγει σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Όταν την είδε ο δεύτερος υπεύθυνος της επιχείρησης, της ζήτησε να μην μιλήσει πουθενά. Εκείνη όμως πήγε σε αστυνομικό τμήμα και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για όσα έγιναν.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες

Ο υπεύθυνος, σύμφωνα με την ίδια, της ζήτησε να τον ακολουθήσει, προκειμένου να δουν μαζί στα αντίστοιχα έγγραφα πότε λήγει η σύμβασή της. Τελικά, όπως ισχυρίζεται η νεαρή, την οδήγησε σε ένα κοντέινερ σε κοντινή απόσταση από την καντίνα και κλείδωσε, βγάζοντας το κλειδί από την πόρτα.

«Άρχισε να με ρωτάει πως πάει η σχέση μου και πως θέλει να μου κάνει προξενιό τον γιο του», τονίζει η νεαρή. Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, ο υπεύθυνος της είπε «να σου πω να πας σε ενα μαγαζί να πας να του την πέσεις». Η ίδια ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται και στην προσπάθειά της να φύγει, όπως υποστηρίζει, ο υπεύθυνος άρπαξε το χέρι της και το έβαλε στα γεννητικά του όργανα, ενώ έκανε και προσπάθεια να τη φιλήσει.

«Του λέω: «Τι κάνετε» και μου απαντάει, «Α, δεν θέλεις; Εντάξει μην το πάρεις στα σοβαρά, εμείς στην ηλικία σου αυτά κάναμε κι ό,τι κάτσει. Μην το πάρεις στα σοβαρά και μην το πεις πουθενά»», ανέφερε η εργαζόμενη, φανερά αναστατωμένη για ό,τι της συνέβη.

Όπως επισημαίνει η νεαρή, ο άνδρας που την παρενόχλησε δεν είχε δείξει ενοχλητική συμπεριφορά σε άλλες κοπέλες, παρά μόνο άφηνε υπονοούμενα προς το πρόσωπό της, στα οποία όμως η ίδια δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία.

Όπως αναφέρει, όταν έφυγε από το κοντέινερ, γύρισε στη δουλειά της κλαίγοντας και πήγε αμέσως να βρει έναν άλλον υπεύθυνο, ο οποίος φέρεται να της ζήτησε να μην αναφέρει τίποτα σε κανέναν και πως θα διαχειρίζονταν την υπόθεση μεταξύ τους, λέγοντάς της μάλιστα να μην πάει στην αστυνομία.

Παρόλα αυτά, η ίδια μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Κισσάμου, όπου υπέβαλε μήνυση κατά του συγκεκριμένου άνδρα.