Βίντεο που δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τη δράση των αστυνομικών στο χτεσινά επεισόδια στη Λάρισα, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πλημμυροπαθείς, κατά την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή σημειώθηκαν επεισόδια έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην περιοχή αφότου χτυπήθηκε από την κακοκαιρία.

Τα τοπικά μέσα ισχυρίζονταν ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν μόλις ξέσπασε ένταση όταν κάποιοι επιχείρησαν να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα λεωφορείου της αστυνομίας.

Βίντεο ωστόσο που έφερε στη δημοσιότητα η σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» φαίνεται να ρίχνει περαιτέρω φως στα όσα σημειώθηκαν.

Αστυνομικός πιέζει στον λαιμό διαδηλωτή με γκλοπ

Ένα ακόμα βίντεο άλλωστε αποδεικνύει τη βιαιότητα των αστυνομικών σε βάρος των διαδηλωτών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και ενώ η αστυνομία προχωρούσε σε προσαγωγές, οι αστυνομικοί άσκησαν βία σε βάρος των διαδηλωτών οι οποίοι ήδη πλήττονται από τις καταστροφικές συνέπειες του Daniel.

Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό βίντεο αστυνομικός έχει πιάσει ένα άτομο και την ώρα που εκείνος βρίσκεται στο έδαφος και δεν μπορεί να αντιδράσει, τού πιέζει τον αυχένα με το γκλοπ του με κίνδυνο να του προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα.

Στο βίντεο διακρίνονται οι αστυνομικοί να έχουν πιάσει έναν από τους διαδηλωτές, ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος και ένας άνδρας της ΕΛΑΣ έχει πέσει πάνω του και με το γκλοπ του, τον πιέζει στον λαιμό.