Μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, πολλές περιοχές της Θεσσαλίας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται και η Καρδίτσα, όπου πολλές περιοχές έχουν «πνιγεί» στην λάσπη, καθώς το νερό έχει πλημμυρίσει τους δρόμους, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, ενώ χωρίς ρεύμα και νερό παραμένουν αρκετοί κάτοικοι.

Με την στάθμη του νερού να έχει φτάσει τις στέγες των σπιτιών, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φτάσουν στις ταράτσες, καθώς το εσωτερικό των σπιτιών τους πλημμύρισε. Άλλοι κατάφεραν και ανέβηκαν σε κοντινούς λόφους, όπου και περιμένουν βοήθεια.

Στο βίντεο του in φαίνεται ότι παιδιά και ηλικιωμένοι έχουν ανέβει σε ψηλά σημεία της πολυκατοικίας, καλώντας σε απεγκλωβισμό, αφού δεν έχουν άλλο τρόπο διαφυγής.

Με βάρκες τα σωστικά συνεργεία

Πάνω από 800 διασώσεις σήμερα

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το τηλεφωνικό κέντρο έχει λάβει 1.520 κλήσεις στην Καρδίτσα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 347 αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 885 άτομα.

Στις διασώσεις συμμετέχουν και πολλοί εθελοντές, οι οποίοι προσπαθούν να βοηθήσουν, μοιράζοντας νερό στους εγκλωβισμένους που βρίσκονται για πολλές ημέρες μέσα στα σπίτια τους, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Παρόλα αυτά, παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων που περιμένουν βοήθεια, αλλά και ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται.