Τουλάχιστον 24 άτομα απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Χορευτό στο Πήλιο, που είχαν αποκλειστεί λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με τη συνδρομή πλοίου ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκλωβισμένων γίνεται από τη θάλασσα, καθώς το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Δείτε τα βίντεο από τον απεγκλωβισμό στο Χορευτό

«Μεγάλη καφέ λίμνη» το Χορευτό – «Εικόνες πολέμου»

Σκηνικό πολέμου θυμίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από το Χορευτό , όπου τα πάντα έχουν καλυφτεί με τα νερά του ποταμού Πηνειού, θυμίζοντας μια μεγάλη καφέ λίμνη.

Τη θέση των δρόμων έχουν πάρει οι χείμαρροι ενώ όπως φαίνεται από βίντεο που εξασφάλισε το in άνθρωποι, ανάμεσα τους παιδιά και ηλικιωμένοι, αναγκάζονται να «κολυμπήσουν» μέσα στα βρόμικα νερά και τις λάσπες για να μπορέσουν απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι, τα τρόφιμα τελειώνουν»

Μέχρι την Παρασκευή ο κρατικός μηχανισμός ήταν απών ενώ οι προσπάθειές των κατοίκων να επικοινωνήσουν με το 100 ή το 112 απέβησαν άκαρπες ξανά και ξανά.

Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε από πουθενά για το πώς θα καταφέρουν να φύγουν από τις αποκομμένες περιοχές ή για το πώς θα φτάσει βοήθεια.

Τα σχεδόν 500 άτομα που βρίσκονται στο Χορευτό περίμεναν με αγωνία βοήθεια και επίσημη ενημέρωση για το τι να κάνουν και πώς να κινηθούν μέχρι που αποφάσισαν να φύγουν οργανωμένα από την περιοχή.