Την Παρασκευή (8/9) θα γίνει η κηδεία του 36χρονο Αντώνη που έχασε τη ζωή του όταν το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν στη θάλασσα ενώ επιχειρούσε να ανέβει στο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το  neakriti, η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο στις 12 το μεσημέρι, ενώ η σορός του 36χρονου Αντώνη θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 11 π.μ.

Συγκλονισμένος ο Άγιος Νικόλαος

Ο τραγικός και άδικος θάνατος του 36χρονου Αντώνη Κ. έχει σοκάρει και εξοργίσει το πανελλήνιο, ενώ θρήνος επικρατεί στον Άγιο Νικόλαο, την πόλη κατάγωγής του, όπου όλοι ζητούν επιτακτικά να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μάλιστα, στις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι επιχειρηματίες του Αγίου Νικολάου κατέβασαν ρολά και έκλεισαν τη μουσική σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας. Όλοι ήταν εκεί με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι…

Ποιος ήταν ο 36χρονος Αντώνης

Το «Αντωνιώ», όπως ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία ο 36χρονος, ήταν αγαπητός στην πόλη, ενώ έκανε μια σειρά δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην, καθώς καταγόταν από φτωχή οικογένεια.

Ο ίδιος είχε νοητική αναπηρία, έμενε με τα αδέρφια του στις εργατικές κατοικίες, ενώ είχε χάσει σχετικά πρόσφατα τη μητέρα του.

Η οικογένειά του, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, ήταν από τις εξυπηρετούμενες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, ενώ τόνισε ότι ο 36χρονος είχε εργαστεί και ως εργάτης καθαριότητας στον Δήμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από κατοίκους του Αγίου Νικολάου, δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην τον γνωρίζει. Ο ίδιος ήταν πάντοτε χαμογελαστός, μιλούσε και του μιλούσαν οι πάντες, ενώ αξιοποιούσε το ποδήλατό του για να κάνει θελήματα και να βγάζει ένα μικρό μεροκάματο.

Δούλευε σε οπωροπωλείο, μοίραζε φυλλάδια και ήταν ένας πραγματικός βιοπαλαιστής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 36χρονος Αντώνης είχε εκδώσει κανονικά εισιτήριο.