Μετά τις θερινές διακοπές ξεκίνησε πάλι από σήμερα η δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κάθεται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατηγορούμενη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε εκ νέου ο καθηγητής ιατροδικαστικής και τοξικολογίας, ιατρός και επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ, Νίκος Ράϊκος, με το δικηγόρο της κατηγορούμενης Αλέξη Κούγια να αμφισβητεί το συμπέρασμα του πως χορηγήθηκε θανατηφόρα κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ενώ ήταν στη ζωή.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε για λίγες μέρες διακοπή της διαδικασίας προκειμένου οι συνεργάτες του να μελετήσουν τα πέντε έγγραφα που ο μάρτυρας προσκόμισε το δικαστήριο τα οποία αφορούν στα συμπεράσματα των εργαστηριακών ερευνών όπου διαπιστώθηκε ότι χορηγήθηκαν στο παιδί οι ουσίες κεταμίνη και μιδαζολάμη.

«Θέλω να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος γιατί ο συνεργάτης μας μας είπε -και θα τα πει και σε εσάς- ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για «εκτιμήσεις κλόουν τοξικολογίας» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας και έκανε λόγο για «χονδροειδέστατη ψευδορκία».

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος διακοπής της δίκης σημειώνοντας πως το περιεχόμενο των επίμαχων εγγράφων είναι γνωστό στην υπεράσπιση.

«Η υπεράσπιση έχει αναδείξει τη θέση της για την τοξικολογική έκθεση , την έχει αμφισβητήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

«Η δίκαιη απόφαση είναι αυτή που εκδίδεται όταν δίνεται η δυνατότητα απόλυτης γνώσης των αποδεικτικών μέσων» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Όχι» στο αίτημα διακοπής

Το δικαστήριο απέρριψε τελικά το αίτημα διακοπής της δίκης, ωστόσο , αποφάσισε την εξέταση του καθηγητή σε επόμενο στάδιο της δίκης αφήνοντας ,μάλιστα, ανοικτό το ενδεχόμενο για κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον καθηγητή τοξικολογίας, Αριστείδη Τσατσάκη, ο οποίος είναι στη λίστα των μαρτύρων της κατηγορούμενης ως πραγματογνώμονας.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου , στη συνέχεια, επανέφερε αιτήματα για εξέταση από το δικαστήριο ειδικών επιστημόνων που θεωρεί ότι με τις μαρτυρίες τους θα φωτίσουν πτυχές της υπόθεσης . Επίσης , ο συνήγορος επανέλαβε το αίτημα για νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας , αυτή τη φορά , στο εργαστήριο του πανεπιστημίου της Κρήτης ώστε να εξεταστεί από τον πραγματογνώμονα της κατηγορούμενης.

«Δεν δόθηκε στην κατηγορούμενη η δυνατότητα να έχει επιστημονικό αντίλογο» ανέφερε ο κ. Κούγιας στην προσπάθεια του να ενισχύσει τα αιτήματα του. Η εισαγγελέας της έδρας, στην πρόταση της, ανέφερε πως δεν κρίνει απαραίτητο να εξεταστούν οι μάρτυρες που ζήτησε η υπεράσπιση ενώ επιφυλάχθηκε να εισηγηθεί στη συνέχεια σχετικά με τα υπόλοιπα αιτήματα.

Τελικά , το δικαστήριο απέρριψε, ομόφωνα, τα αιτήματα για εξέταση νέων μαρτύρων και διέκοψε για αύριο όποτε και θα ξεκινήσει η ανάγνωση εγγράφων.