Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Λευκίμμη με το πύρινο μέτωπο να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και να πλησιάζει επικίνδυνα τον οικισμό.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που ενισχύουν το πύρινο μέτωπο και δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν νέο μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν την Λευκίμμη και να κινηθούν προς το Τυχερό.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 προειδοποιώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Η φωτιά στο πέρασμά της έχει κάψει ήδη ένα μαντρί ενώ έχει κατεύθυνση και προς το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

75 πυρκαγιές

Συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 75 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 42 νέες δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

•      Στον Έβρο, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Κορνοφωλιά, Κοτρωνιά και Δαδιά.

•      Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Στεφάνι Κορινθίας επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχεται από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

•      ‘Αμεσα τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καρατζάς Τροιζηνίας. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.

Επίσης, συνδρομή παρέχουν μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχουν διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.