H Mini παρουσιάζει την πέμπτη γενιά του εμβληματικού μοντέλου δίνοντας έμφαση στον εξηλεκτρισμό και την τεχνολογική καινοτομία.

Πρωταγωνιστής το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper που εκπροσωπεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της φίρμας,  ενώ τόσο το MINI Cooper όσο και το νέο MINI Countryman είναι και τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά. Επίσης, το 2024, αναμένεται να κυκλοφορήσει το MINI Aceman που θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2024 ως crossover στην κατηγορία των premium μικρών αυτοκινήτων.

Η νέα οικογένεια MINI υιοθετεί μια νέα σχεδίαση που απαρτίζεται από τους κοντούς προβόλους, το μακρύ μεταξόνιο και τους μεγάλους τροχούς.

Όντας ένα premium μοντέλο το MINI εισέρχεται δυναμική στην κατηγορία των οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων με νέες καινοτομίες όπως στο εσωτερικό του που φέρει το MINI Operating System 9, αλλά και την στρογγυλή οθόνη OLED, με το MINI Interaction Unit,  ένας πίνακας οργάνων και ταυτόχρονα το κέντρο διαμόρφωσης εμπειριών και ανέσεων. Ο νέος έξυπνος προσωπικός βοηθός MINI Intelligent Personal Assistant μπορεί να ενεργοποιηθεί με τη φράση «Hey MINI». Η δυνατότητα ελέγχου πολυάριθμων λειτουργιών μέσω φωνητικών εντολών αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης

Ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το νέο MINI είναι διαθέσιμο στην έκδοση Cooper E και ως Cooper SE, με μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία.

Η νέα γενιά ηλεκτρικών φέρει έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα 135 kW/184 hp του MINI Cooper E που παράγει ροπή 290 Nm και επιταχύνει το όχημα από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα. Με ισχύ 160 kW/218 hp, το MINI Cooper SE επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα με μέγιστη ροπή 330 Nm. Η αυτονομία που προσδιορίζεται στον κύκλο WLTP είναι 305 χιλιόμετρα για το MINI Cooper E και 402 χιλιόμετρα για το MINI Cooper SE.

Η κεντρική οθόνη OLED, με την ονομασία MINI Interaction Unit, θέτει νέα πρότυπα με την υψηλή της ανάλυση και καθιστά πιο έντονη την παρουσία του στρογγυλού οργάνου, το οποίο έχει διάμετρο 240 χιλιοστά.

Το MINI Countryman φέρει ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων, και το τετρακίνητο 313 ίππους! Η αυτονομία σύμφωνα με τον κύκλο WLTP είναι 462 χλμ. για το MINI Cooper E και 433 χλμ. για το MINI Cooper SE ALL4.