Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες, με τον Βασίλη Στίγκα, να βρίσκεται για άλλη μια φορά, απομονωμένος από τους βουλευτές του.

Η εικόνα (πάνω) από τα έδρανα των «Σπαρτιατών» στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις φωτιές, είναι ενδεικτική. Ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας καθόταν μόνος του, χωρίς να έχει δίπλα του, κανέναν από τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος.

Κάτι που προμηνύει το τι θα γίνει σε λίγες ώρες, οπότε θα συνεδριάσει (;) η ΚΟ, την ώρα που 9 βουλευτές των Σπαρτιατών έχουν δηλώσει πως στηρίζουν τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Υπό διάλυση

Η αποτελούμενη από 12 βουλευτές (μαζί με τον Στίγκα), ΚΟ των Σπαρτιατών είχε ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου, ωστόσο είχε διακοπεί με ομόφωνη απόφαση. Η συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί  σήμερα με τον Στίγκα να έχει χάσει τον έλεγχο του κόμματός του από την ομάδα των βουλευτών που στηρίζουν τον Κασιδιάρη.

Άλλωστε, οι Σπαρτιάτες έχουν βγάλει ανακοίνωση υποστήριξης στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων (με τη σύμφωνη γνώμη του Στίγκα που υποχώρησε στο συγκεκριμένο ζήτημα).

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται το συνέδριο του κόμματος με τον Βασίλη Στίγκα να αποφεύγει να ορίσει ημερομηνία, προσπαθώντας να φρενάρει εξελίξεις που ενδεχομένως θέσουν θέμα ηγεσίας στο κόμμα. Ο «πόλεμος» γίνεται τόσο για την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος, όσο και για την κρατική χρηματοδότηση.

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών επιχειρεί να πείσει τέσσερις από τους βουλευτές του κόμματος, έτσι ώστε να συνεχίσει να διαθέτει δική του ΚΟ (αφού χρειάζονται τουλάχιστον πέντε βουλευτές) και τα σχετικά προνόμια που απορρέουν από κάτι τέτοιο.