Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο νεκροταφείο Καλλιθέας κατά την κηδεία του 11χρονου Χρήστου, γιου του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, που βρέθηκε νεκρός στους Φούρνους Ικαρίας.

Ο μικρός Χρήστος πνίγηκε όταν πήγε για μπάνιο την Πέμπτη σε θάλασσα των Φούρνων Ικαρίας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και όλο το νησί.

Η σορός του άτυχου Χρήστου μεταφέρθηκε στη Σάμο, όπου έγινε η νεκροψία νεκροτομή και επιβεβαιώθηκε ότι το παιδί πέθανε από πνιγμό. Τα ξημερώματα της Δευτέρας η σορός του έφτασε στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής.

Υποβασταζόμενος έφτασε ο Οδυσσέας Σταμούλης

Στο ίδιο πλοίο επέβαινε και ο Οδυσσέας Σταμούλης που μαζί με την οικογένειά του συνόδευαν το παιδί μέχρι την τελευταία του κατοικία.

Τραγικές φιγούρες ο πατέρας του 11χρονου Χρήστου, Οδυσσέας Σταμούλης και η μητέρα του.

Η σορός του παιδιού έφτασε μέσα σε λευκό φέρετρο, ενώ ο Οδυσσέας Σταμούλης ακολουθούσε υποβασταζόμενος.

«Οι στιγμές είναι τραγικές, όταν χάνεται ένα παιδί δεν υπάρχουν λόγια» δήλωσε η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη.

Στο πλευρό του Οδυσσέα Σταμούλη βρέθηκε και ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, είμαστε όχι μόνο συνάδελφοι αλλά και πάρα πολύ φίλοι με τον Οδυσσέα και τον αδερφό του. Είναι ένα γεγονός τόσο τραγικό που δεν μπορεί να το διαχειριστεί κανείς».

Το τραγικό περιστατικό

Ο 11χρονος γιος του Οδυσσέα Σταμούλη φαίνεται ότι στις 14:30 της Πέμπτης, 10 Αυγούστου, μπήκε στη θάλασσα και ενδέχεται να μπλέχθηκε στο σκοινί σημαδούρας, η οποία είναι εκεί για να δείχνει ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τα στελέχη του λιμεναρχείου εντόπισαν τη σορό του άτυχου 11χρόνου στο νερό, την οποία ανέσυραν, ενώ στη συνέχεια την μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αγροτικό ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Το παιδί το βρήκαμε δίπλα σε μια σημαδούρα, δυστυχώς τον Χρήστο μας τον βρήκαμε πνιγμένο. Το παιδί μάλλον πνίγηκε, το πήρε ο αέρας καθώς είχε θαλασσοταραχή. Η σημαδούρα ήταν 50 μέτρα από την στεριά, αν κινδύνευε θα μπορούσε να φωνάξει. Δυστυχώς κανένας δεν τον πήρε χαμπάρι» είχε περιγράψει τις δραματικές στιγμές ο δήμαρχος Φούρνων, Δημήτρης Καρύδης.

H σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε στη Σάμο όπου πραγματοποιήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή, η οποία έδειξε ότι ο θάνατος του 11χρονου Χρήστου προήλθε από πνιγμό.

«Μπροστά στο παιδί μου, όλα τα άλλα μικραίνουν»

Μιλώντας παλαιότερα για το ρόλο του πατέρα ο Οδυσσέας Σταμούλης είχε τονίσει ότι πρόκειται για μια «ευλογημένη ιδιότητα».

«Είναι πράγματι κάτι συγκλονιστικό. Ειδικά οι άντρες πριν αποκτήσουν παιδί, δεν το συνειδητοποιούν το πόσο συγκλονιστικό είναι. Μπροστά στο παιδί μου, όλα τ’ άλλα μικραίνουν. Ούτε οι ρόλοι, ούτε οι επιτυχίες, ούτε το χρήμα, ούτε οι έρωτες το φτάνουν. Ευλογημένη ιδιότητα» είχε σημειώσει.