Το πρωί της Δευτέρας θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο 11χρονο Χρήστο Σταμούλη, γιο του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη, ο οποίος πνίγηκε στους Φούρνους.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω κοινωνικών δικτύων ο αδερφός του τραγικού πατέρα και επίσης ηθοποιός, Ισίδωρος Σταμούλης.

«Κηδεύουμε τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 και ώρα 11 π.μ. στο Νεκροταφείο Καλλιθέας το αγγελούδι μας Χρήστο Σταμούλη 11 ετών» γράφει η ανακοίνωση.

Συγκλονισμένο το νησί

Συγκλονισμένο είναι το νησί των Φούρνων στην Ικαρία από τον πνιγμό του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη το απόγευμα της Πέμπτης.Το παιδί έφυγε από το σπίτι του για να βρει τον ξάδερφό του με τον οποίον είχαν δώσει ραντεβού για να πάνε στην παραλία. Όμως όταν ο ξάδερφός του έφτασε δεν τον βρήκε και τότε σήμανε συναγερμός. Όλο το νησί αναζητούσε το 11χρονο αγοράκι αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά μια ομάδα ανθρώπων που έπεσε στη θάλασσα, όπως περιγράφει ο δήμαρχος Φούρνος Κορσέων, βρήκε το παιδί «πνιγμένο, δίπλα σε μια σημαδούρα».

Τις τραγικές στιγμές που ακολουθήσαν περιγράφει, μιλώντας στην ΕΡΤ, ένας από τους πρώτους γιατρούς που παρέλαβαν το άψυχο σώμα του παιδιού: «Εκλήθην στο σημείο και κατά την άφιξη μου διαπίστωσα τον θάνατο του παιδιού το οποίο ήταν άσφυγμο και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μου για τη διαπίστωση του θανάτου και για να ακολουθήσουν όλες οι διαδικασίες».

«Μπροστά στο παιδί μου, όλα τα άλλα μικραίνουν»

Μιλώντας παλαιότερα για το ρόλο του πατέρα ο Οδυσσέας Σταμούλης είχε τονίσει ότι πρόκειται για μια «ευλογημένη ιδιότητα».

«Είναι πράγματι κάτι συγκλονιστικό. Ειδικά οι άντρες πριν αποκτήσουν παιδί, δεν το συνειδητοποιούν το πόσο συγκλονιστικό είναι. Μπροστά στο παιδί μου, όλα τ’ άλλα μικραίνουν. Ούτε οι ρόλοι, ούτε οι επιτυχίες, ούτε το χρήμα, ούτε οι έρωτες το φτάνουν. Ευλογημένη ιδιότητα» είχε σημειώσει.