Όλοι γνωρίζουν τον Ελον Μασκ, τον καινοτόμο επιχειρηματία που οραματίζεται να αλλάξει τον κόσμο.

Πολλοί τον θεωρούν ως την επιτομή της επιτυχίας στον επιχειρηματικό κόσμο. Η περιουσία του άλλωστε, το αποδεικνύει.

Δείκτης ευφυίας

Ένα ερώτημα που απασχολεί πολύ κόσμο, είναι το ποιο είναι το IQ του Ιλον Μασκ. Είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο αυτή τη στιγμή;

Θεωρείται ευρέως ως ένα από τα πιο έξυπνα άτομα στον πλανήτη. Με βάση την τεχνογνωσία του, είναι κατανοητό το IQ του να είναι πάνω από το μέσο όρο. Όμως, ενώ οι περισσότεροι επιχειρηματίες παγκόσμιας κλάσης επικεντρώνονται σε έναν και μόνο τομέα, ο Μασκ αποφάσισε να παρακάμψει αυτόν τον κανόνα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα history -computer.

Ειδικεύεται στην τεχνητή νοημοσύνη, την πυραυλική επιστήμη, τη μηχανική, τη φυσική, τα social media, την ηλιακή ενέργεια και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι απίστευτα επιτυχημένος σε όλους αυτούς τους τομείς.

Το IQ του Ιλον Μασκ υπολογίζεται ότι κυμαίνεται μεταξύ 150 και 155. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Σύμφωνα με την ταξινόμηση βάση δείκτη ευφυΐας, τα άτομα με βαθμολογία IQ 145 και άνω θεωρούνται ιδιοφυΐες. Αυτό σημαίνει ότι ο Μασκ όντως είναι ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, ότι ο Μασκ είναι ο μόνος επιχειρηματίας στον κόσμο με υψηλό IQ. Τι τον οδήγησε όμως στο σημείο που βρίσκεται σήμερα;

Πάθος για μάθηση

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι αδηφάγοι αναγνώστες.Καθώς μεγάλωνε, ο Μασκ διάβαζε δύο βιβλία καθημερινά. Στην ηλικία των εννέα ετών, είχε διαβάσει την εγκυκλοπαίδεια Britannica. Είναι επίσης αυτοδίδακτος προγραμματιστής, δεξιότητα που απέκτησε στην ηλικία των δέκα ετών.

Ο ίδιος πιστώνει την επιτυχία του στα βιβλία.

Αν νομίζατε ότι ο Μασκ ήταν εκπαιδευμένος επιστήμονας πυραύλων, κάνετε λάθος. Έμαθε τα πάντα για την πυραυλική επιστήμη διαβάζοντας και παίρνοντας συμβουλές από ειδικούς του κλάδου.

Ισχυρή αποφασιστικότητα και φιλοδοξία

Δεν χωράει αμφισβήτηση, ότι ο Μασκ δεν αφήνει ποτέ τίποτα να τον σταματήσει.

Για παράδειγμα, το ενδιαφέρον του για το διάστημα ξεκίνησε όταν ήταν έφηβος. Δημιούργησε το Blastar, ένα παιχνίδι για το διάστημα, το οποίο και πούλησε για 500 δολάρια.

Ο Μασκ χρησιμοποιούσε πάντα τις γνώσεις του για να δημιουργήσει κάτι με αξία. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η επιθυμία να δημιουργεί λύσεις και δεν σταματά ποτέ μέχρι να πετύχει τον στόχο του. Αρκετές δοκιμές πυραύλων απέτυχαν από την ίδρυση της εταιρείας SpaceX και έπειτα, αλλά αυτό δεν άλλαξε την ιδέα του δισεκατομμυριούχου για τον Άρη. Είναι ακόμα αποφασισμένος να αποικίσει αυτόν τον πλανήτη.

Ανάληψη κινδύνων

Αποτελεί ένα από τα συστατικά που ξεχωρίζει τον Έλον Μασκ από άλλους επιχειρηματίες. Σκέφτεται το αδύνατο και επινοεί ιδέες για το πώς να το κάνει δυνατό.

Ο εκδημοκρατισμός της τεχνητής νοημοσύνης είναι ακόμη ένα από τα εγχειρήματά του. Η τόλμη του να επενδύσει σε τομείς που κανείς δεν είχε σκεφτεί πριν είναι εκπληκτική.

Χάρισμα

Ο Μασκ είναι ένας ηγέτης με θετική ενέργεια που πιστεύει στη δύναμη της ομαδικής εργασίας. Χτίζει στρατηγικές συμμαχίες στις πολλαπλές βιομηχανίες στις οποίες δραστηριοποιείται και κάνει γνωστές τις ιδέες και τους στόχους του σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.