Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε ο Σπύρος Φωκάς, λίγες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη, στη χολή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ηθοποιός μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης στην Καλαμάτα, όπου και θα μείνει ένα μήνα. Εκεί αναμένεται να λάβει τη φροντίδα που απαιτείται, ώστε να σταθεί και πάλι όρθιος στα πόδια του.

Η σύζυγός του, Λίλιαν Φωκά, ανέφερε ότι όλα πήγαν καλά με την εγχείρηση και σε ανάρτησή της έκανε γνωστό ότι ο Σπύρος Φωκάς είναι σε καλά χέρια και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι.

Οι δύσκολες ώρες στην Εντατική

Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου έγινε γνωστό ότι ο Σπύρος Φωκάς νοσηλευόταν στην Εντατική ιδιωτικής κλινικής των Αθηνών, με λοίμωξη στη χολή.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα και να μην επεκταθεί σε άλλα ζωτικά όργανα, ο ηθοποιός πέρασε την πόρτα του χειρουργείου.

Μάλιστα, έφτασε εσπευσμένα την Τετάρτη (02/08) από το Λος Άντζελες η κόρη του, Κωνσταντίνα, προκειμένου να είναι δίπλα του ενώ στο πλευρό του βρισκόταν -και συνεχίζει να βρίσκεται- από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του, Λίλιαν.

Η περιπέτεια με την υγεία του και οι φωτιές

Όλα άρχισαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Λουτράκι πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του, βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν στο σπίτι τους στο Καλαμάκι Κορινθίας, αποφάσισαν να καλέσουν το ασθενοφόρο για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο.

«Από το μπαλκόνι βλέπουμε πυκνούς καπνούς. Περιμένουμε το σήμα από την Αστυνομία ώστε να πάρουμε το ασθενοφόρο και να μας μεταφέρει στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Ο Σπύρος πλέον δεν μπορεί να μετακινηθεί με κανένα άλλο μέσο. Τη νύχτα προβλέπεται εγώ να τη βγάλω στην πολυθρόνα για παν ενδεχόμενο κινδύνου και, όταν δούμε τα σκούρα, να ειδοποιήσουμε τους ανθρώπους του νοσοκομείου να έρθουν να μας πάρουν», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Λίλιαν Φωκά.

Το ζευγάρι εν τέλει εκκένωσε το σπίτι του και η σύζυγος του ηθοποιού ενημέρωσε πως βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου δημοσιεύοντας στο Facebook μια φωτογραφία του. «Φύγαμε…. Μακριά από τη φωτιά», έγραψε στη λεζάντα.

Λόγω των αναθυμιάσεων ο ηθοποιός, που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας, αναγκάστηκε να μείνει αρκετές μέρες με οξυγόνο, καθώς η υγεία του είχε ήδη επιβαρυνθεί.

Στις εξετάσεις που υπεβλήθη οι γιατροί διαπίστωσαν μία φλεγμονή. Αμέσως του συνέστησαν να μει στον προεγχειρητικό έλεγχο και στη συνέχεια για χειρουργείο στη χολή, από το οποίο και αναρρώνει τώρα.