Η στιγμή της εφόδου των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και των Ελλήνων συνεργών τους στη Νέα Φιλαδέλφεια, καταγράφεται σε νέο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το Star, φαίνονται οι χούλιγκαν μαυροντυμένοι να έχουν συγκεντρωθεί κρατώντας στυλιάρια, σίδερα, μαχαίρια και να φωνάζουν. Τα κραδαίνουν σαν να πηγαίνουν σε πόλεμο.

Ακούγονται εκρήξεις, φωτοβολίδες εκσφενδονίζονται και η περιοχή θυμίζει πεδίο μάχης.

Η στιγμή των συλλήψεων 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο

Μετά τα επεισόδια, οι χούλιγκαν κατάλαβαν ότι οι άνδρες της Ομάδας Δράσης τους εντόπισαν και τρέχουν για να ξεφύγουν. Μπήκαν σε παρακείμενο στενό και προσπάθησαν να κρυφτούν στη γωνιά μιας πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί, όμως, έφτασαν στο σημείο και τους συνέλαβαν.

Η οδός Ανθέως απέχει περίπου 1,5 χιλιόμετρο με τα πόδια από το γήπεδο της ΑΕΚ όπου έγινε η συμπλοκή. Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, οι χούλιγκαν, αν και κυκλοφορούσαν όλοι μαζί, είχαν προλάβει να πετάξουν τα καδρόνια, τα σίδερα και τα μαχαίρια, ώστε να μη βρεθούν πάνω τους ενοχοποιητικά στοιχεία.

Οργανωμένο ραντεβού τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, από λογαριασμό που αναρτά υλικό από εκδρομές οργανωμένων οπαδών και επιθέσεις χούλιγκαν, φαίνονται καρέ – καρέ όσα εκτιλύχθηκαν την περασμένη Δευτέρα στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στα πλάνα φαίνονται οι κινήσεις των οπαδών της ΑΕΚ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το γήπεδο και οι οποίοι προετοιμάζονται για την έλευση των Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν, με το σκηνικό να μοιάζει με προσυμφωνημένο ραντεβού «θανάτου», μέσα στον αστικό ιστό της Νέας Φιλαδέλφειας βάζοντας σε κίνδυνο ζωές αθώων πολιτών και περιουσίες.

Οι κάμερες καταγράφουν τους οπαδούς της ΑΕΚ να περιμένουν τους «αντιπάλους» τους, κρατώντας αντικείμενα στα χέρια (ρόπαλα ή καδρόνια), ενώ μερικοί από αυτούς φορούν κράνη.