Να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Κρόατη δικηγόρου των Bad Blue Boys για τις δηλώσεις του αναφορικά με τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που έπεσε νεκρός από τη δολοφονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκανς, ζητάει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρης Βερβεσός, από τον πρόεδρο τoυ Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), Παναγιώτη Περάκη.

Να κινηθεί πειθαρχική δίωξη

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο τoυ CCBE, o πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις Κροάτη δικηγόρου αναφορικά με τον θάνατο νεαρού φιλάθλου, θύματος τυφλής οπαδικής βίας απάδουν του δικηγορικού λειτουργήματος… εκφεύγουν τον υπερασπιστικού ρόλου του δικηγόρου, προσβάλλουν το δικηγορικό επάγγελμα, δικαιολογούν και ενθαρρύνουν την οπαδική βία».

Με την επιστολή του, ο κ. Βερβεσός ζητά από τον πρόεδρο της CCBE να απευθυνθεί στον ∆ικηγορικό Σύλλογο της Κροατίας «….προκειμένου να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του δικηγόρου…».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ