Δασκάλα δημοτικού από το Τέξας έχασε τη δουλειά της μετά από ανάρτησή της στο Twitter με ρατσιστικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα η νεαρή γυναίκα εξέφραζε το παράπονό της για τη σχέση της αδερφής της με λευκό άνδρα.

Το σχολείο ανέφερε σε δήλωσή του την Τρίτη ότι η δασκάλα, η οποία είναι μαύρη, δεν ήταν πλέον στο δυναμικό του αφού οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν τις «ανησυχητικές, ρατσιστικές» αναρτήσεις που δημοσίευσε.

«Από σήμερα το πρωί, η υπάλληλος δεν είναι πλέον μέλος του προσωπικού και δεν είναι επιλέξιμη για επαναπρόσληψη» έγραφε συγκεκριμένα η ανακοίνωση του σχολείου.

Και συνέχισε: «Παρόλα αυτά, οι άκρως προσβλητικές δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό της δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τα πρότυπα του σχολείου μας και η περιφέρεια τα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο».

Η δασκάλα έγραψε ότι ήταν στενοχωρημένη που η αδερφή της έβγαινε με έναν λευκό άνδρα και αστειεύτηκε ότι ζήτησε από τον φίλο της να τον σκοτώσει, σύμφωνα με δημοσιεύσεις που σχολίασε η εφημερίδα Dallas Morning News.

«Μου αρέσει να είμαι ρατσίστρια», φέρεται να έγραψε σε μια ανάρτησή της. «Δεν θα αλλάξω ποτέ».

Σε άλλες αναρτήσεις της, χρησιμοποίησε υποτιμητικές λέξεις για λευκούς, ανέφερε η εφημερίδα.

Η δασκάλα, που χρησιμοποίησε το όνομα Claire Kyle στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διέγραψε τον λογαριασμό της από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Το όνομα του λογαριασμού φαινόταν να είναι ψευδώνυμο.

Σύμφωνα με την New York Post, αποκαλούσε τον εαυτό της «Black Supremacist» (Μαύρη ρατσίστρια) στο βιογραφικό του λογαριασμού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άφησε να εννοηθεί ότι το σχολείο γνώριζε για τις δημοσιεύσεις της πριν χάσει τη δουλειά της, ανέφερε το CBS Austin.

«Μου είπαν να διαγράψω την ανάρτηση αλλά η δουλειά μου είναι ασφαλής αφού δεν ευχήθηκα ευθέως κακό σε ΟΛΟΥΣ τους λευκούς» έγραψε σε άλλη ανάρτησή της.