Ένα άτομο πέθανε και πέντε τραυματίστηκαν το Σάββατο σε ένα ατύχημα στο ορυχείο στη νότια πολωνική πόλη Ruda Slaska, όπως δήλωσε η εταιρεία εξόρυξης PGG.

Η κατάρρευση μέρους του ορυχείου προκλήθηκε από υπόγεια σεισμική δόνηση, στην περιοχή Bielszowice που βρίσκεται στα νότια της Πολωνίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP.

«Μετά από έναν σεισμό σε βάθος περίπου ενός χιλιομέτρου στις 6:13 π.μ. (τοπική ώρα) ένα άτομο πέθανε και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν. Οι ζωές τους δεν κινδυνεύουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του PGG Tomasz Glogowski.

«Το θύμα ήταν ένας άνδρας 39 ετών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ένας εκπρόσωπος του ομίλου ορυχείων Polish Mining Group τον οποίο επικαλέστηκε το PAP δήλωσε ότι πέντε εργάτες ορυχείου ανασύρθηκαν στην επιφάνεια του εδάφους, τραυματισμένοι, αλλά διατηρώντας τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Ένας εργάτης βρίσκεται εντός του ορυχείου. Τον προσέγγισαν διασώστες και ένας γιατρός. Δυστυχώς, σύμφωνα με τον γιατρό, είναι νεκρός», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η υπόγεια σεισμική δόνηση έγινε σε βάθος 1.000 μέτρων.

Αυξάνονται οι θάνατοι στα ορυχεία

Ο Γκλόγκοφσκι είπε, σύμφωνα με το pardaphash.com,  ότι η επιχείρηση διάσωσης τελείωσε στις 10 το πρωί.

Επτά άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής φέτος σε πολωνικά ατυχήματα στα ορυχεία, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Ορυχείων (WUG).

Το περασμένο έτος σημειώθηκαν 30 θάνατοι στον τομέα αυτόν, ο οποίος διατηρεί βασικό ρόλο στην πολωνική παραγωγή ενέργειας.