Στο πεδίο των δοκιμών μας, το  ανανεωμένο Q2 , που συνεχίζει να αποτελεί λίρα εκατό για την γερμανική φίρμα, με μια έκδοση, την Audi Q2 1.5 TFSI STRONIC 150HP Advanced, που αφήνει την σπορ εσάνς, χωρίς τυμπανοκρουσίες ( κάτι που δεν ήταν στον χαρακτήρα της Audi) και ένα εξοπλιστικό πακέτο που ανεβάζει το …κασέ του οδηγού.

Στο εσωτερικό η εργονομία και η πολυτέλεια είναι σε υπερθετικό βαθμό. Το μικρό SUV φροντίζει τον οδηγό να τον έχει πάντα ξεκούραστο χάρη στην αψεγάδιαστη θέση οδήγησης ενώ ενημερώνεται για όλα από την οθόνη ψυχαγωγίας, με το δεξί χέρι να είναι αφοσιωμένο στον χειρισμό του περιστροφικού διακόπτη. Παράλληλα, ο πίνακας οργάνων με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, χωρίς να κουράζει τα μάτια του

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων απευθείας συνδυάζεται με το MMI σύστημα πολυμέσων.

Το MMI radio plus έρχεται πλέον ως στάνταρ, με οθόνη 7,0 ιντσών (και προαιρετικά 8,3’’) ενώ το wifi μέσα στο αυτοκίνητο θα εκτιμηθεί από τους μικρούς επιβάτες. Πάντως, χωρίς αυτό να είναι μεμπτό, η Audi επιμένει δεν χρησιμοποιεί οθόνες αφής, με το χειρισμό του infotainment να συντελείται από τα  χειριστήρια, στη βάση της κεντρικής κονσόλας, που αρκετούς τους διευκολύνει.

Στο νέο Audi Q2 1.5 TFSI STRONIC 150HP οι χώροι είναι αρκούντως ικανοποιητικοί για πέντε επιβάτες, χάρη ενώ ιδιαίτερα οικογενειακό – δεν θα αφήσει καμία γκρίνια! – είναι ο μεγάλος χώρος αποσκευών.

To γερμανικό, καλοστημένο μοντέλο πόνταρε τις επιδόσεις του στον χαρισματικό υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 150 ορεξάτους ίππους, έτοιμοι να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο στις απαιτήσεις του αυτοκινητόδρομου μα πολύ περισσότερο στις ορεινές διαδρομές. Εκεί, αρωγός είναι και το βελτιστοποιημένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-tronic 7 σχέσεων, που σε σχέση με το παρελθόν, φροντίζει να αλλάζει τις σχέσεις με βελούδινο τρόπο.

Πρωταγωνιστής, το ευρηματικό σύστημα απενεργοποίησης των δύο κυλίνδρων, που δουλειά του είναι να επιτυγχάνεται οικονομία καυσίμου. Επίσης, το  κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων , προσφέρει για τους πιο άτακτους και το πρόγραμμα “S”  για πιο ζωντανή απόδοση.

Από την άλλη, μέσα στην πόλη το αστικό περιβάλλον δείχνει να είναι παιχνίδι για το γερμανικό οικογενειακό, διατηρώντας τη μέση κατανάλωση καυσίμου σε πολύ χαμηλά επίπεδα! Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας η κατανάλωση κυμάνθηκε στα 6,5 λίτρα/100 χλμ., κινούμενοι κυρίως στον αστικό ιστό με το Audi Q2 1.5 TFSI STRONIC 150HP  να προσφέρει αξιόπιστη απόδοση και εξαιρετική αίσθηση ελέγχου όταν το πιέσεις!

Καμία αρνητική έκπληξη δεν υπήρξε για την οδική του συμπεριφορά. Οι Γερμανοί έχουν τη δυνατότητα να σετάρουν το κάθε μοντέλο τους με τις ανάγκες του κοινού τους ,και το Q2 παραμένει ένα μαγικό χαλί μεταδίδοντας στο οδηγό την απαραίτητη πληροφορία στο τιμόνι. Το μοντέλο της δοκιμής διέθετε  ζάντες 17 ιντσών και ελαστικό διαστάσεων 215/55/R17, όντας σπορ πακέτο ως προς τα ελαστικά.

Συνολικά, το  Audi Q2 1.5 TFSI STRONIC 150HP ξεχωρίζει για αυτή  την ακούραστη απόδοση ισχύος σε ένα μεγάλο εύρος στροφών.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στα  συστήματα υποβοήθησης του οδηγού: Ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων το έξυπνο adaptive Cruise Control που προσαρμόζει την ταχύτητα σύμφωνα με την κίνηση των εμπρός αυτοκινήτων , το …θαυματουργό – για αφηρημένους οδηγους – Αctive lane assist το οποίο σε επαναφέρει στη λωρίδα σου, ενώ η νύχτα γίνεται μέρα, χωρίς να στραβώνεις του απέναντι οδηγούς, με σύμμαχο τους νέους τεχνολογικά προβολείς matrix LED. Το μενού συμπληρώνεται από τους αισθητήρες παρκαρίσματος και την  κάμερα οπισθοπορείας.

Στο δια ταύτα, το  ανανεωμένο Audi Q2 μπορούμε να πούμε ότι παίζει μπάλα στην δημοφιλή και δύσκολη κατηγορία του, χωρίς πιεστικό ανταγωνισμό!

Οι τιμές του ξεκινούν από τα 31.900 ευρώ..