Τηλεφωνική συνομιλία είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Ρώσο ομόλογο του οτι θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τη διπλωματία για την επαναφορά της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας

Η Μόσχα από την πλευρά της επιμένει οτι θα επιστρέψει στη συμφωνία για τα σιτηρά, όταν τηρηθεί το μέρος που αφορά τα δικά της συμφέροντα.

Το Κρεμλίνο επανέλαβε σήμερα τη θέση του αναφορικά με τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών διά θαλάσσης μόνο εάν εφαρμοστεί το μέρος της που αφορά τη Ρωσία.

Τι ανέφερε ο Πεσκόφ για την συμφωνία

«Η Μόσχα είναι έτοιμη να επιστρέψει στη «συμφωνία για τα σιτηρά» μόνο με έναν όρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου. «Η Μόσχα είναι διατεθειμένη να επιστρέψει στη «Συμφωνία για τα σιτηρά» χωρίς καθυστέρηση. Αλλά αφού εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις της Ρωσίας», σημείωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το RIA-Novosti.

Το σχόλιο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου ήρθε αφότου οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να επιστρέψει στη συζήτηση για τη «συμφωνία για τα σιτηρά». Την άποψη αυτή εξέφρασε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Linda Thomas-Greenfield.