Επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του εγγράφου – ντοκουμέντο που παρουσιάζει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και στο οποίο γίνεται αναφορά σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις στην ΕΛ.ΑΣ, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί υπηρεσιακά ανάλογα περιστατικά.

«Οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εντός της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), που αναφέρονται στο δημοσίευμα, δεν έχουν καταγγελθεί και καταγραφεί υπηρεσιακά», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συνεχίζουν:

«Το έγγραφο, που επικαλείται το δημοσίευμα, αφενός δεν είναι εμπιστευτικό και αφετέρου αποτελεί συνέχεια σχετικών εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών, για τον τρόπο που πρέπει εν γένει οι Δημόσιες Αρχές και εν προκειμένω η ΕΛ.ΑΣ να διαχειρίζονται περιστατικά και καταγγελίες για φαινόμενα ηθικής παρενόχλησης και βίας εντός του προσωπικού τους.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι αποτελεί πάγια αρχή της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η μηδενική ανοχή σε ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του ατόμου και ξεκαθαρίζεται ότι τυχόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονται με την αυστηρότητα που ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και τους εσωτερικούς κανονισμούς της ΕΛ.ΑΣ».

Εμπιστευτικό έγγραφο του Αρχηγείου αποκαλύπτει βροχή καταγγελιών από γυναίκες ενστόλους

Με εμπιστευτικό έγγραφο της η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ζητά ακόμη και από υψηλόβαθμους αξιωματούχους «να μαζευτούν» κυρίως σε ζητήματα παρενοχλήσεων γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία της λεωφόρου Κατεχάκη και όχι μόνο.

Στο τρισέλιδο έγγραφο που παρουσιάζουν τα ΤΑ ΝΕΑ τονίζεται ότι περιστατικά ηθικής παρενόχλησης, βίας η εκφοβισμού εντός της Αστυνομίας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Το έγγραφο αποκαλύπτει τον «άγνωστο κόσμο» εντός της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα σε γραφεία σημαντικών αξιωματικών…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η σύνταξη αυτού του εγγράφου μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού φαίνεται να υπήρχαν (πέρα από ορισμένες περιπτώσεις βίαιων επεισοδίων σε αστυνομικές υπηρεσίες) συγκεκριμένες εσωτερικές καταγγελίες ή μαρτυρίες από 4-5 γυναίκες αστυνομικούς ότι ορισμένοι συνάδελφοί τους είχαν κακοποιητική συμπεριφορά, διατύπωναν σεξουαλικά υπονοούμενα εις βάρος τους, επιχειρούσαν να τις απομονώσουν σε χώρους των γραφείων