Την περιοδεία του στην Αυστραλία ανακοίνωσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, που ανυπομονεί να ανέβει στη σκηνή.

Ο 81χρονος τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου από το «Entertainment Centre» στην Αδελαΐδα, εκεί όπου το 1964 350.000 θαυμαστές των θρυλικών Beatles κατέκλυσαν τους δρόμους για να τους καλωσορίσουν για πρώτη φορά.

Θα συνεχίσει στις 21 Οκτωβρίου στην Μελβούρνη και συγκεκριμένα στο «Στάδιο Ντόκλαντς», στο «Νιούκασλ Ιντερνάσιοναλ Σπορτς Σέντερ» στις 24 Οκτωβρίου και στο «Allianz Stadium» του Σίδνεϊ στις 27 Οκτωβρίου. Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στο Μπρίσμπεϊν την 1η Νοεμβρίου πριν προχωρήσει στο «Heritage Bank Stadium» στη Χρυσή Ακτή στις 4 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται πως η περιοδεία του Πολ ΜακΚάρτνεϊ στην Αυστραλία θα είναι η πρώτη μετά το 2017.

«Έχω τόσες πολλές εκπληκτικές αναμνήσεις από την Αυστραλία όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε στο μήνυμά του ο «πρώην Beatle».

Και πρόσθεσε: «Το τελευταίο μας ταξίδι ήταν υπέροχο. Περάσαμε απίστευτα. Κάθε συναυλία ήταν ένα πάρτι, οπότε ξέρουμε ότι και αυτή θα είναι απίστευτα ξεχωριστή. Αυστραλία, θα ροκάρουμε! Ανυπομονώ να σας δω».

Το μήνυμά του

Tο τελευταίο τραγούδι των Beatles

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ αποκάλυψε ότι εντός του 2023 θα κυκλοφορήσει το τελευταίο τραγούδι των Beatles με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο Radio 4’s Today Programme ανέφερε ότι χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να «πάρει» τη φωνή του Τζον Λένον από ένα παλιό ντέμο και να ολοκληρώσει τελικά το κομμάτι.

«Μόλις το τελειώσαμε και θα κυκλοφορήσει φέτος», είπε. Αν και δεν αποκάλυψε το όνομα του τραγουδιού, αναμένεται να είναι μια σύνθεση του 1978 από τον Τζον που ονομάζεται «Now and Then».

Ο ΜακΚάρτνεϊ έλαβε το ντέμο από τη χήρα του Τζον, Γιόκο Ονο το 1994, και φημολογείται ότι πρόκειται για πολλά τραγούδια σε μια κασέτα με την ετικέτα «For Paul», που ο Λένον είχε φτιάξει πριν τον θάνατό του.