Ένα σοκαριστικό και δυσάρεστο νέο ανακοίνωσε η Γκλάντμπαχ, με ανακοίνωση της. Ο γερμανικός σύλλογος έκανε γνωστό πως ο 32χρονος Αυστριακός, Στέφαν Λάινερ διαγνώστηκε με λέμφωμα ( καρκίνο στους λεμφαδένες) και ξεκινάει άμεσα τις θεραπείες για το ξεπεράσει.

Μέσα από αυτήν την πολύ σημαντική εξέλιξη στην υγεία του Λάινερ, υπάρχει και κάτι θετικό. Το ότι ο παίκτης και οι γιατροί ανακάλυψαν την ασθένεια σε αρχικό στάδιο και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γκλάντμπαχ θα καταφέρει να να την ξεπεράσει.

Σύμφωνα ξανά με το όσα αναφέρουν οι Γερμανοί, η διάγνωση έγινε στα πλαίσια των εξετάσεων για την καλοκαιρινή προετοιμασία. Εκεί εντοπίστηκε το λέμφωμα, με αποτέλεσμα ο Λάινερ να αφήσει όπως ήταν φυσικό την προετοιμασία και να αφοσιωθεί στις θεραπείες του.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι ο Στίβι θα λάβει την καλύτερη δυνατή θεραπεία και ευχόμαστε σε αυτόν και στην οικογένειά του πολλή δύναμη και αισιοδοξία στον αγώνα ενάντια σε αυτή την ασθένεια», δήλωσε ο Ρόλαντ Βίρκους, αθλητικός διευθυντής της Μπορούσια.