Πριν λίγες ημέρες η Kia παρουσίασε το  EV9 με έναν ξεχωριστό τρόπο. Το ηλεκτρικό πολυτελές μοντέλο έκανε το ευρωπαϊκό του δυναμικό ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood στο Sussex της Αγγλίας.

Το ολοκαίνουργιο EV9 της Kia είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με γνώμονα τις σύγχρονες επιταγές της ηλεκτροκίνησης. Είναι η ναυαρχίδα της ΚIA στα SUV, όπου οι αγοραστές θα μπορούν να το επιλέξουν σε εξαθέσια και επτάθεσια εκδοχή, ανάλογα με τις μεταφορικές ανάγκες τους. , η εφαλτήρια εκδοχή είναι προσθιοκίνητη θα φέρει μπαταρία μπαταρία χωρητικότητας 76,1 kWh που χάρη στον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 218 ίππους.

Eίναι το δεύτερο μοντέλο, μετά το EV6, επίσης, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Kia που βασίζεται στην αρχιτεκτονική Electric Global Modular Platform (E-GMP), την πλατφόρμα που είναι αποκλειστικά για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Στα πλεονεκτήματα του ότι με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 800 V, επιτρέποντάς του να προσθέσει αυτονομία 239 χιλιομέτρων σε μόλις 15 λεπτά από τους ταχύτερους δημόσιους φορτιστές. Στην κορυφή θα υπάρχει η τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες – ένα σε κάθε άξονα –  που παράγουν συνδυαστικά 385 ίππους  και υπόσχεται από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 6″.

Το Kia EV9 είναι ένα από τα μοντέλα που ανήκουν στο μεσοπρόθεσμο και  μακροπρόθεσμο σχέδιο ηλεκτροκίνησης «Plan S» και  περιλαμβάνει το λανσάρισμα 15 EV παγκοσμίως μέχρι το 2027. Το νέο EV9 φέρει πολλαπλά συστήματα υποβοήθησης, καθώς και το Highway Driving Pilot που παρέχει το επίπεδο 3 αυτόνομης οδήγησης.

Άλλο ένα πρωτοποριακό σύστημα που προσφέρει το νέο  EV9 είναι η δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, κοινώς δύναται να φορτίζει ηλεκτρικές συσκευές ακόμη και ένα κτίριο ή  ένα σπίτι ενώ στο μέλλον, θα μπορεί να επιστρέφει την ενέργεια στο δίκτυο.