Είναι η στιγμή που ένας οδηγός φορτηγού της αμερικανικής μεταφορικής εταιρείας Yellow Corp μαθαίνει από τους ανωτέρους του πως η σύνταξή του, μετά από 30 χρόνια εργασίας, δεν θα συμπληρωθεί από την εταιρεία καθώς βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση.

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στο TikTok δείχνουν τον εργαζόμενο να φωνάζει θυμωμένος και απελπισμένος αφού έμαθε ότι τα επιδόματα υγειονομικής περίθαλψης και οι πληρωμές συντάξεών του είχαν σταματήσει.

Η οικονομική κατάσταση της Yellow Corp ήταν τραγική, οδηγώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Central States να λάβει δραστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα χρέη.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έλαβαν τη δύσκολη απόφαση να αναστείλουν τις παροχές υγείας και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, μια κίνηση που επηρέασε βαθιά τη ζωή και τη μελλοντική ασφάλεια πολλών εργαζομένων.

Εν μέσω της αυξανόμενης έντασης, το συνδικάτο Teamsters, που εκπροσωπεί 22.000 οδηγούς φορτηγών, ετοιμάζεται να αναλάβει δράση. Σύμφωνα με την Daily Mail, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν απεργία ήδη από τη Δευτέρα, επιδιώκοντας να εκφράσουν τα παράπονά τους και να απαιτήσουν δίκαιη μεταχείριση και αποζημίωση για το αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό.

Για τους εργαζόμενους αυτούς, οι οποίοι έχουν αφιερώσει χρόνια από τη ζωή τους στην εταιρεία, η αβεβαιότητα σχετικά με τις συντάξεις και τις παροχές τους είναι ανησυχητική.

Πολλοί είχαν βασιστεί σε αυτές τις διατάξεις για να διασφαλίσουν το μέλλον τους.

Το βίντεο δείχνει εξαγριωμένους εργάτες σε μια αποθήκη λίγο μετά αφού έμαθαν ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια για επιδόματα εργαζομένων.

Ο γενικός πρόεδρος του συνδικάτου Teamsters Sean M. O’Brien είπε σε μια δήλωση: «Η Yellow απέτυχε για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους της και συνεχίζει να παραμελεί τις ευθύνες της».