Από νωρίς το πρωί, πλήθος τουριστών, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το in.gr  έχουν σχηματίσει ουρές προκειμένου να επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου για ακόμη μία φορά έχει τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας λόγω του δεύτερου κύματος του καύσωνα Κλέων.

Συγκεκριμένα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές θερμοκρασίες, ενημέρωσε με ανακοίνωση της, ότι σήμερα (23/07), ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ακρόπολης θα λειτουργήσει με τελευταία είσοδο των επισκεπτών στις 11:30 π.μ.

Μεγάλη αύξηση των επισκεπτών

Φέτος, το μνημείο επισκέπτονται περί τους 21.000 ανθρώπους σε καθημερινή βάση. Ο αριθμός αυτών είναι αυξημένος κατά τουλάχιστον 30% από πέρυσι.  Παρά την αποπνικτική ζέστη, οι τουρίστες εξακολουθούν να προσπαθούν να επισκεφτούν την Ακρόπολη, το μεγαλοπρεπές μνημείο που προσελκύει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Αυτό το καλοκαίρι, όμως, περιμένουν κάτω από στέγαστρα που έχουν στηθεί στα μονοπάτια, καθώς οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μοιράζουν μπουκάλια με νερό ώστε να τους κρατήσουν ενυδατωμένους. Η προσέλευση φαίνεται ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, όταν οι τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν τεράστια πλήθη να συρρέουν στον χώρο.

Οι επισκέπτες που έχουν αγοράσει ηλεκτρονικά εισιτήρια, αλλά αδυνατούν λόγω των συνθηκών να επισκεφτούν την Ακρόπολη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εισιτήριά τους οποιαδήποτε στιγμή τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού.

Λιποθυμούν οι τουρίστες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Ο Γιάννης Μαυρικόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, υποστήριξε ότι καθημερινά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης λιποθυμούν τουλάχιστον 20-25 τουρίστες.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι ανάλογα προβλήματα αναφέρονται και σε ακόμη δύο δημοφιλείς αρχαιολογικούς χώρους: στο αρχαίο παλάτι της Κνωσσού στο Ηράκλειο της Κρήτης και στην Αρχαία Ολυμπία.