Κόβει την ανάσα το βίντεο που έρχεται από την Καμπότζη και απεικονίζει μία μητέρα να σώζει το παιδί της λίγα δευτερόλεπτα πριν καταρρεύσει το ταβάνι του σπιτιού της.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιουλίου στην πρωτεύουσα της Πνομ Πεν. Όλα κυλούσαν ήρεμα για την Pip Srey, η οποία – όπως φαίνεται και στο βίντεο – κρατούσε στην αγκαλιά της ένα μωρό, ενώ στο δωμάτιο βρίσκονται άλλα τρία μικρά παιδιά, μέχρι που ξαφνικά ακούστηκε ένας περίεργος ήχος.

Δύο από τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν ουρλιάζοντας και η Srey, κρατώντας πάντα στην αγκαλιά το βρέφος, έτρεξε να σωθεί κι εκείνη μαζί τους. Τότε αντιλήφθηκε πως πίσω είχε μείνει ένα παιδί, το οποίο βρισκόταν σε καροτσάκι για μωρά.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, τα οποία αποδείχτηκαν σωτήρια για τη ζωή του παιδιού, η Srey γύρισε πίσω και άρπαξε το παιδί. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η οροφή κατέρρευσε κι αν δεν ήταν τα γρήγορα αντανακλαστικά της μητέρας, τότε το παιδί θα είχε βρει τραγικό θάνατο κάτω από τα ερείπια.

«Θα είχε πεθάνει αν το ταβάνι έπεφτε πάνω του. Ήταν απλώς το ένστικτό μου να τρέξω μακριά όταν είδα την οροφή να πέφτει. Κάτι με έκανε να κοιτάξω πίσω και τον είδα εκεί, οπότε έτρεξα και τον άρπαξα», είπε η Srey σύμφωνα με το Viral Press.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση της οροφής οφείλονται στην κακή κατασκευή του κτιρίου, αλλά και τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες έκαναν το ταβάνι πιο αδύναμο.