Ο τελικός στο ταμπλό των γυναικών έγινε γνωστός χθες. Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Ονς Ζαμπέρ κατάφεραν να επιβληθούν στους ημιτελικούς και να κλείσουν το μεγάλο ραντεβού για τον τελικό του Σαββάτου.

Σειρά στους ημιτελικούς παίρνει το ανδρικό ταμπλό. Νόβακ Τζόκοβιτς, Ντανίλ Μεντβέντεφ, Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ. Τέσσερα ονόματα εκ των οποίων μόνο τα δύο θα φτάσουν στον «τέλος του δρόμου» την Κυριακή.

Πρώτος κατά σειρά αγώνας θα είναι το παιχνίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γιάνικ Σίνερ περίπου στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Ένας αγώνας του χθες εναντίον του αύριο και αυτό διότι ο 23 φορές κάτοχος Grand Slam είναι μεγαλύτερος κατά 14 χρόνια από τον σημερινό του αντίπαλο.

Ο Τζόκοβιτς στοχεύει στο τρίτο Grand Slam στην σεζόν και 24ο συνολικά στην μυθική του καριέρα. Ξεπέρασε το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-1, φτάνοντας τους 46 ημιτελικούς σε Major τουρνουά. Απέναντι του θα βρει τον 21χρονο Ιταλό σε μια επανάληψη του δικού τους αγώνα πριν από έναν χρόνο, ξανά στο Wimbledon.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάνικ Σίνερ θέλει την ρεβάνς του για πέρσι και την ασύλληπτη ανατροπή που του έκανε ο Σέρβος από το 2-0 κάτω. Ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρόμαν Σαφιούλιν και πάει στον ημιτελικό με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Μετά την λήξη του πρώτου ημιτελικού, θα ακολουθήσει ο δεύτερος και επίσης σπουδαίος! Αυτός ανάμεσα στο νούμερο 1 του κόσμου, Κάρλος Αλκαράθ απέναντι στο πρώην νούμερο 1 και νυν 3, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ισπανός και Ρώσος έχουν αγωνιστεί δύο φορές στο παρελθόν, με την πρώτη να είναι στον φετινό τελικό Indian Wells, όπου ο 20χρονος Ισπανός είχε κερδίσει τον τίτλο εύκολα.

Η δεύτερη ήταν πριν από δύο χρόνια ξανά εδώ. Στο Wimbledon, όταν ο Μεντβέντεφ δεν είχε χάσει ούτε σετ! Αμφότεροι σε καλή κατάσταση, με την διαφορά ότι ο Ρώσος έπαιξε περισσότερη ώρα στον προηγούμενο γύρο ώστε να αποκλείσει τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς.

Αντίθετα ο Αλκαράθ κέρδισε εύκολα στο ντέρμπι με τον Χόλγκερ Ρούνε (3-0).