Ένταση επικρατεί στο λιμάνι της Ρόδου, στην Ακαντιά,  καθώς εκατοντάδες οδηγοί ταξί έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο για να εμποδίσουν την αποβίβαση αυτοκινήτων που σύμφωνα με δικές τους πληροφορίες είναι εταιρείας που θα συνεργαστεί με την Uber στο πλαίσιο δραστηριοποίησης της στο νησί.

Σημειώνεται ότι η παραμονή των ταξιτζήδων στο λιμάνι της Ρόδου συνεχίζεται, ενώ αισθητή είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του σωματείου των ιδιοκτητών ταξί κ. Θεοδόσης Καστανίδης, πολλοί συνάδελφοί του είναι αποφασισμένοι τις επόμενες μέρες να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις κλείνοντας τα λιμάνια και το αεροδρόμιο.

Κρατάει μήνες η κόντρα ταξιτζήδων – οδηγών Uber

Υπενθυμίζεται πως το κλίμα ανάμεσα στους ταξιτζήδες είναι τεταμένο από τα τέλη Απριλίου και πριν αρχίσει η τουριστική σεζόν. Οι οδηγοί ταξί καταγγέλλοντας αθέμιτο ανταγωνισμό και ότι οδηγοί Uber  χρέωναν χαμηλότερα κόμιστρα από τα προβλεπόμενα.

Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος ότι βρέθηκαν αναποδογυρισμένα δύο αυτοκίνητα και προκλήθηκαν βανδαλισμοί σε δεκάδες άλλα τα οποία ανήκουν στην εταιρεία. Οι ζημιές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, γεγονός για το οποίο οι εκπρόσωποι της εταιρeίας έχουν ενημερώσει ήδη αστυνομία και Εισαγγελέα, ζητώντας έτσι να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και σε βάρος τους να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.

Οι κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στη Ροδιακή επισήμαναν ότι όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, από εξοργισμένους  που έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμα και δύο αυτοκίνητα ιδιωτών κι ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένα στο χώρο.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια εντός κι εκτός της πόλεως Ρόδου, μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και οδηγών της εταιρείας uber και μάλιστα τρεις από αυτούς προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα  Ρόδου.