Η Ματίνα Παγώνη μίλησε για την έλλειψη των ασθενοφόρων και την ανάγκη στελέχωσης οχημάτων και προσωπικού για την αντιμετώπιση περιστατικών και την άμεση διακομιδή τους στα νοσοκομεία.

Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ σκοτώνουν – Τέσσερα νέα περιστατικά, τρεις θάνατοι

Μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε «Οι μηχανές είναι μία λύση. Την είχαμε προτείνει, γιατί στις μηχανές υπάρχει διασώστης που μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάει ασθενοφόρο», δήλωσε αρχικά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

«Xρειάζονται διασώστες»

«Μπορούν να βοηθήσουν οι στρατιώτες και οι πυροσβέστες στο κομμάτι να οδηγήσουν ένα ασθενοφόρο σε μία κρίσιμη στιγμή, αλλά χρειάζεται διασώστης για τους εξής λόγους: πως θα μεταφέρει τον πολυτραυματία, πως θα βάλει το κολάρο και πως θα τον μετακινήσει», πρόσθεσε η γιατρός. Η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της επαρχίας και τις ενέργειες του υπουργείου Υγείας με στελέχωση ιατρών από την Αθήνα στα νησιά.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν οι γιατροί στις 12:30, την ώρα που εφημερεύουν σε νοσοκομείο, ένα χαρτί που λέει φεύγεις από το νοσοκομείο που εφημερεύεις και πας σε ένα άλλο επειδή δεν υπάρχει γιατρός, χωρίς να έχουν υπολογίσει εάν εφημερεύει ή τι υποχρεώσεις έχει», είπε χαρακτηριστικά. Στο τέλος η κα Παγώνη σημείωσε πως οι ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία είναι μεγάλες και κάλεσε το υπουργείο να προχωρήσει σε προκηρύξεις θέσεων για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις.

Δείτε το βίντεο