Κάτω από την εμβολιαστική «Ομπρέλα» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα βρεθεί ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, που συγκαταλέγεται μεταξύ δέκα απομακρυσμένων δήμων όλης της χώρας, στους οποίους υλοποιείται η δράση.

Μια δράση που επικεντρώνεται στη σημασία του εμβολιασμού, κατά κύριο λόγο για τον ιό HPV, που ευθύνεται για τον καρκίνο της μήτρας, αλλά και άλλες κακοήθειες, που εμφανίζονται στα αγόρια, τη μηνιγγίτιδα και επίσης για τον στρεπτόκοκκο.

Μέσω αυτής της δράσης, η Ομοσπονδία των παιδιάτρων στοχεύει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό, να διαλύσει τις συνήθεις παρανοήσεις και να ενθαρρύνει τους γονείς να αναλάβουν δράση για την προστασία των παιδιών μέσω του εμβολιασμού.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στην αίθουσα του Δημαρχείου Βορείων Τζουμέρκων, πριν την έναρξη της οποίας θα γίνει και συνταγογράφηση των εμβολίων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κωνσταντίνος Νταλούκας.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από την παιδίατρο, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, και διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλο γαλουχίας Σοφία Φίνου με θέμα «Τι είναι ο HPV και γιατί να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας έναντι του ιού;», από τον παιδίατρο, γραμματέα του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και γραμματέα της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Θεσσαλονίκης Ιωάννη Ρίτσα με θέμα «Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά μας από τη μηνιγγίτιδα τύπου Β’ Πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε» και από τον παιδίατρο, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αντώνιο Κοντό με θέμα «Αλήθειες και Μύθοι για τη νόσο COVID-19 και τον εμβολιασμό σε παιδιά και εφήβους».

Όσοι γονείς επιθυμούν, θα μπορούν να εμβολιάσουν δωρεάν τα παιδιά τους το Σάββατο 8 Ιουλίου, από τις 9 έως τις 11 το πρωί, στο Κέντρο Υγείας Βορείων Τζουμέρκων, στα Πράμαντα. Οι γονείς που επιθυμούν να συνταγογραφηθούν εμβόλια στα παιδιά τους, θα πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο παιδιού. Οι εμβολιασμοί από τους παιδιάτρους θα γίνουν δωρεάν.