Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πρωτεύουσα του Βελγίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Στη συνέχεια οι δυο τους έκαναν δηλώσεις για το μεταναστευτικό και την τραγωδία της Πύλου.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «κανένας δεν πρέπει να πνίγεται προσπαθώντας να φτάσει στην Ευρώπη» και ότι η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει τα δίκτυα των διακινητών.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τη Ρομπέρτα Μέτσολα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τραγωδία της Πύλου, η οποίας όπως σημείωσε, έγινε ανάμεσα στις δύο εκλογές.

«Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τι έγινε», είπε ο πρωθυπουργός.

«Όλοι στην Ελλάδα αισθάνονται τεράστια θλίψη για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος, που είναι τα πλοία που φεύγουν από τις ακτές της Νότιας Μεσογείου», τόνισε.

«Η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους που πολλές φορές δεν έχουν σωσίβια», είπε ο πρωθυπουργός.

«Προτεραιότητα είναι όχι μόνο να υπερασπιστούμε τα σύνορα της ΕΕ, αλλά και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει συνεργασία με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην τελευταία συμφωνία της ΕΕ και ευχαρίστησε ξανά για την κατανόηση που υπάρχει σε σχέση με τη δύσκολη αποστολή της Ελλάδας που βρίσκεται στα σύνορα της ΕΕ και τα υπερασπίζει.