Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ξεχώριζε για τις στυλιστικές της επιλογές και το συγκεκριμένο πουλόβερ έμεινε στην ιστορία, καθώς είναι ένα κόκκινο με μοτίβο από λευκά πρόβατα και ένα μαύρο μοναχικό στη μέση μπροστά, που προκάλεσε εικασίες τότε πως επιχειρούσε να στείλει ένα κρυφό μήνυμα, λέγοντας πως… είναι το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας.

Το συγκεκριμένο πουλόβερ ήταν ένα από τα πρώτα που σχεδίασαν οι Sally Muir και Joanna Osborne για την εταιρεία Warm & Wonderful.

Μετά από την εμφάνιση της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, η εταιρεία «άνθισε» και έγινε παγκοσμίως γνωστή, προσελκύοντας ονόματα όπως ο Άντι Γουόρχολ (Andy Warhol) και ο Ντέιβιντ Μπόουι (David Bowie).

Λίγες εβδομάδες αφότου η πριγκίπισσα φόρεσε το πλεκτό, οι δημιουργοί του έλαβαν μια επίσημη επιστολή από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ που έλεγε ότι η Νταϊάνα είχε καταστρέψει το «πολύ αγαπημένο της πουλόβερ με τα πρόβατα» και χρειαζόταν είτε να επιδιορθωθεί είτε να γίνει αντικατάσταση.

Οι Muir και Osborne έπλεξαν ένα νέο για την αείμνηστη πριγκίπισσα και το πρωτότυπο ήταν εξαφανισμένο για δεκαετίες.

Δείτε το θρυλικό πουλόβερ της Πριγκίπισσας Νταϊάνα

Τον περασμένο Μάρτιο, το δίδυμο έψαχνε για ένα παλιό σχέδιο σε μια σοφίτα και ανακάλυψε σε ένα μικρό κουτί το αρχικό πουλόβερ της Νταϊάνα.

«Κρυμμένο δίπλα σε ένα βαμβακερό κάλυμμα κρεβατιού ήταν το αυθεντικό κόκκινο πουλόβερ με τα πρόβατα της Νταϊάνα από το 1981», δήλωσαν οι Muri και Osborne. «Τώρα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, αυτό το μοναδικό στο είδος του πουλόβερ είναι έτοιμο να φτάσει στα χέρια ενός τυχερού συλλέκτη» είπαν.

Η Warm & Wonderful σταμάτησε να παράγει το πουλόβερ το 1994, αλλά αργότερα επανεξέδωσε το σχέδιο το 2020 μέσω μιας συνεργασίας με τον Jack Carlson των Rowing Blazers.

Την ίδια χρονιά, ένα αντίγραφο φορέθηκε από την ηθοποιό Έμα Κόριν στην τέταρτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «The Crown». Υπάρχει μόνο ένα πρωτότυπο, ωστόσο, και αναμένεται να πωληθεί από 50.000 έως 80.000 δολάρια στην επερχόμενη δημοπρασία.

Η ηλεκτρονική υποβολή προσφορών θα ανοίξει στις 31 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Το πλεκτό θα εκτίθεται επίσης στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης από τις 7 Σεπτεμβρίου.