Στο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου αλλά και στις πρώτες κινήσεις της ΝΔ σε περίπτωση που καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άκης Σκέρτσος.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι στόχος της ΝΔ είναι να φτιάξει ένα κράτος που να υπηρετεί τον πολίτη αλλά και να  «βοηθήσουμε τη χώρα» όπως είπε,  προκειμένου να συγκλίνει με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ανέφερε μάλιστα για μία ακόμη φορά πως στόχος της ΝΔ είναι η ισχυρή αυτοδυναμία.

Υπογράμμισε ακόμη, πως εάν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική ρύθμιση  για την κοστολόγηση των προγραμμάτων ενώ παραδέχθηκε ότι στη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης, υπήρξαν αστοχίες και λάθη , τα οποία – όπως είπε – «τα αναγνωρίσαμε και τα διορθώσαμε».

Τόνισε δε, ότι η  επόμενη κυβέρνηση έχει ως στόχο να υλοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις για την υγεία, την εκπαίδευση και την δικαιοσύνη.

Ξεκαθάρισε ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση για να προχωρήσει σε αλλαγές είναι επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με κόμματα που είναι δεξιά της ΝΔ ούτε, με το ΠΑΣΟΚ.

«Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει μία ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης» σημείωσε χαρακτηριστικά.