Μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού έγιναν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης στη Νίκαια, όταν κλήθηκαν για ένα περιστατικό με χειροβομβίδα σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

Αν και η πρώτη τους σκέψη ήταν ότι πρόκειται για ληστεία, όταν βρέθηκαν εκεί διαπίστωσαν ότι ο λόγος ήταν ένα κινητό τηλέφωνο.

Ειδικότερα, ο 48χρονος που πλέον κατηγορείται για κλοπή, εξύβριση, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, μετέβη την Τρίτη 20/6 σε κατάστημα εμπορίας και επισκευής ηλεκτρονικών συσκευών στη Νίκαια και παρέδωσε για επισκευή κινητό τηλέφωνο, το οποίο ισχυρίστηκε στον υπάλληλο ότι ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο.

Στη συνέχεια, στο κατάστημα μετέβη ένας άλλος άνδρας που δήλωσε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω κινητού, το οποίο είχε κλαπεί από την κατοχή του και εντόπισε την τοποθεσία του μέσω συστήματος γεωεντοπισμού.

Αφού ο ανωτέρω απέδειξε με τα απαραίτητα στοιχεία ότι το κινητό τηλέφωνο είναι δικό του, την κλοπή του οποίου δεν είχε δηλώσει στις Αρχές, ο υπάλληλος του καταστήματος του το παρέδωσε.

«Ξέφυγε» όταν αποκαλύφθηκε η κλοπή

Όταν όμως ο κατηγορούμενος μετέβη εκ νέου την Πέμπτη 22/6 στο κατάστημα και διαπίστωσε ότι το κινητό είχε παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, άρχισε να βρίζει τον υπάλληλο και να τον απειλεί.

Μάλιστα, δεν δίστασε να βγάλει και μια χειροβομβίδα και να του πει ότι θα προκαλέσει ζημιές στο κατάστημα.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο περιστατικό κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 48χρονο και να τον οδηγήσουν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας, το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά.

Η χειροβομβίδα κατασχέθηκε και έχει αποσταλεί προς εξέταση στην αρμόδια υπηρεσία.