Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ένας αλλοδαπός στην Κω, ο οποίος εξετάζεται για την εμπλοκή του στην υπόθεση εξαφάνισης της 27χρονης Αναστάζια – Πατρίτσια Ρουμπίνσκα, η οποία αγνοείται από τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που κρατείται από τους αστυνομικούς βρισκόταν μαζί με την 27χρονη σε σπίτι, λίγο πριν η νεαρή κοπέλα εξαφανιστεί.

Είχε βρεθεί μαζί με την 27χρονη

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έρευνα που έχουν κάνει οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, ο 32χρονος αλλοδαπός είχε προσαχθεί μαζί με άλλους τέσσερις που σχετίζονταν με την υπόθεση της 27χρονης, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι πέντε άνδρες πρότειναν στη νεαρή κοπέλα να τη βοηθήσουν καθώς βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και την οδήγησαν στο σπίτι τους. Όπως παραδέχθηκε ο ένας από αυτούς συνευρέθηκε σεξουαλικά με την 27χρονη και στη συνέχεια τη μετέφερε σε εξωτερικό χώρο και αποχώρησε.

Ο άνδρας από το Μπαγκλαντές ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για το σημείο που άφησε την 27χρονη, το οποίο και ερευνήθηκε χωρίς να βρeθεί κάτι σχετικό με την υπόθεση.

Έβγαλε εισιτήριο

Αυτό που κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών είναι το γεγονός ότι ο αλλοδαπός έβαλε εισιτήριο για προορισμό του εξωτερικού, αμέσως μετά την εξαφάνιση της Αναστάζια – Πατρίτσια.

Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο 32χρονος αλλοδαπός να γνώριζε από παλαιότερα την 27χρονη.

Συνεχίζονται οι έρευνες στο νησί

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής κοπέλας, χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο γι’ αυτήν.

Αυτή τη στιγμή οι έρευνες επικεντρώνονται στην περιοχή της Αλυκής, όπου βρίσκονται ομάδες της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής και εθελοντών, ενώ πετά και drone για την όσο το δυνατόν καλύτερη επόπτευση του χώρου.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής, οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να εντοπιστεί κάποιο ίχνος της κοπέλας.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Την εξαφάνιση της 27χρονης δήλωσε στην Αστυνομία ο 28χρονος σύντροφός της την Τρίτη (13/6), καταγγέλλοντας ότι τα ίχνη της συντρόφου του έχουν χαθεί από τις 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, το βράδυ της Δευτέρας (12/6) περίπου στις 22:30 ο 28χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη σύντροφό του και του ανέφερε ότι βρισκόταν στο Μαρμάρι, σε κατάσταση μέθης και ότι θα την πήγαινε κάποιος στο ξενοδοχείο με τη μηχανή του, στέλνοντάς του το σημείο που θα πήγαινε, για να περάσει να την πάρει

Όταν όμως εκείνος έφτασε, δεν τη βρήκε στο σημείο που του υπέδειξε. Σε αλλεπάλληλες προσπάθειες που έκανε για να επικοινωνήσει μαζί της είδε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Στις 23:38 μέσω εφαρμογής εντόπισε το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου στην περιοχή Τιγκάκι στην οδό Κωνσταντίνου Κιαπόκα αλλά και πάλι ήταν απενεργοποιημένο.

Όπως προέκυψε, η κοπέλα, δεν έχει επικοινωνήσει με τον σύντροφό της, και δεν εμφανίστηκε στην εργασία της όπως όφειλε να εμφανιστεί 08:00 της 13/6/2023.