Ένα συγκλονιστικό μήνυμα ζωής, αγάπης, ευγενικής άμιλλας και μάχης κατά της τυφλής οπαδικής βίας που σκοτώνει, έστειλε ένα μικρό παιδί που βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Σε μια χρονική στιγμή που η δίκη για τη δολοφονία του οπαδού του Αρη, Αλκη Καμπανού, βρίσκεται στην τελική ευθεία, στη Φθιώτιδα ένα παιδί που η ζωή δεν του έχει φερθεί με ιδανικό τρόπο, συγκινεί με όσα λέει για τον αθλητισμό και για την αγάπη για το ποδόσφαιρο που πρέπει να έχουν όλοι με υγιή τρόπο.

Στο χωριό Καινούργιο, κοντά στα Καμμένα Βούρλα, διεξάγεται το Εκκλησιαστικό πρωτάθλημα ποδόσφαιρου 2023 «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας κι έχει αγκαλιάσει ο Μητροπολίτης, Συμεών.

Στο υπερσύγχρονο παραθαλάσσιο κατασκηνωτικό κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου δεκάδες παιδιά με τους γονείς τους, ο Μητροπολίτης Συμεών και πλήθος κόσμου.

Την έναρξη του τουρνούα έκανε ένα μικρό παιδί, ο Γιάννης, ο οποίος βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, όμως, είναι τέτοια η αγάπη του για τη ζωή και τον αθλητισμό που το μήνυμα που έστειλε προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Ο μικρός Γιάννης είπε συγκλονίζοντας τους πάντες ότι «επειδή είμαι έτσι όπως είμαι, έδωσα μαθήματα ζωής σε όλη την Ελλάδα για το πώς πρέπει να είναι το σωστό ποδόσφαιρο. Γι΄ αυτό εσείς δεν πρέπει να είστε σε καμιά περίπτωση όπως είναι αυτοί που σκοτώνουν για μία ομάδα. Το αντίθετο πρέπει να υπάρχει ευγενής άμιλλα. Να χαίρεστε το παιχνίδι και να απολαμβάνετε το παιχνίδι. Γι’ αυτό έχω να πω καλή απόλαυση σε όσους θα παίξουν στο πρωτάθλημα».

Η δύναμη ψυχής αυτού του παιδιού και ο τρόπος που έστειλε το μήνυμα για το ποδόσφαιρο ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους ενώ ο Μητροπολίτης Συμεών του χάρισε μια φανέλα που του είχαν δώσει οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στον τελικό ποδοσφαίρου με την ΑΕΚ.