Στη Λάρισα περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Ιουνίου.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την Ένωση Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, όπου άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανική παραγωγή της περιοχής και παρέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον τομέα της βιομηχανίας και της ενέργειας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε πολίτες της Λάρισας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η ανατροπή των συσχετισμών είναι εφικτή, «αρκεί να το πιστέψουμε και να δώσουμε τον αγώνα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ μέχρι να σβήσει ο ήλιος»

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν θερμά στην Λάρισα, παρά το γεγονός ότι καθυστέρησε η έναρξη της ομιλίας του, καθώς επισκέφθηκε νωρίτερα το Κιλελέρ, όπου και κατέθεσε στεφάνι.

«Είμαστε εδώ μαζί σας, μέχρι να σβήσει ο ήλιος, γιατί επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και διεμήνυσε προς «όσους έχουν φρούδες ελπίδες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια φωτοβολίδα», πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι φωτοβολδα, «είναι το ώριμο τέκνο της ανάγκης και της ελπίδας του ελληνικού λαού».

«Είμαστε αυτοί που κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Το δίλημμα σήμερα δεν είναι αν θα μείνουμε Ευρώπη, αλλά αν θα γίνουμε Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα κοστολογημένο και σημείωσε πως από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόνο μία είναι κοστολογημένη επειδή περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο.

«Αποκαλύφθηκε το κρυφό σχέδιο της ΝΔ για το ΕΣΥ»

Παράλληλα, υπογράμμισε την κατά πολύ καλύτερη, από τη σημερινή, κατάσταση στην οποία άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το ΕΣΥ, ενώ έκανε λόγο για «κρυφό» σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της Υγείας, μετά και τις δηλώσεις Πνευματικού, αλλά και γενικότερα του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Πνευματικός φανέρωσε αυτό το κρυφό σχέδιο», σημείωσε.

«Δεν είναι η κακιά ή ώρα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στα τραγικά περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο γυναίκες – η μία έγκυος – επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

«Δεν ήταν η κακιά η ώρα όταν δύο τρένα έτρεχαν για ώρα στην ίδια γραμμή στα Τέμπη», προσέθεσε, υποστηρίζοντας πως είναι το πρόγραμμα και το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που απαξιώνει τις δημόσιες δομές.