Στο Αιγάλεω περιόδευσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σχολίασε τις «προκλητικές δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας» για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με τις οποίες, όπως τόνισε, αποδεικνύουν ότι «δεν το πιστεύουν και δεν θέλουν να το στηρίξουν».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στα νεότερα στοιχεία της Eurostat, βάσει των οποίων η Ελλάδα χειροτέρεψε τη θέση της ως προς τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας.

«Ήμασταν τρίτοι από το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μας ξεπερνούσαν η Βουλγαρία και η Λιθουανία, ενώ πλέον μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Άμεση ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης»

Και σημείωσε πως αυτό «αποδεικνύει περίτρανα όσα λέει το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες: Άμεσα ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να υπάρχουν υπηρεσίες για όλους τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους Έλληνες».

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ΕΣΥ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέθεσε εκ νέου τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την αναμόρφωση του ΕΣΥ, οι οποίες περιλαμβάνουν τα εξής:

-Αναβαθμισμένο πλαίσιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

-Κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλη την Ελλάδα.

-Μισθοί στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και ένταξη όλων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Αυτό είναι ένα πακέτο προτάσεων, που κάνει το ΕΣΥ σύγχρονο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, στηρίζοντας όλους τους Έλληνες πολίτες», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτό της ΝΔ»

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απάντησε πως «έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας. Το ΠΑΣΟΚ ζητά στις 25 Ιουνίου από τον ελληνικό λαό να αγκαλιάσει τη νέα προσπάθεια που κάνει, για να είμαστε η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη, που θα αντιπολιτευτεί με επάρκεια και αξιοπιστία τη Νέα Δημοκρατία».

«Το πρόγραμμά μας δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ιδίως ως προς τα τεράστια ζητήματα, που αφορούν στο κοινωνικό κράτος», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης σήμερα προχώρησε σε νέο εκβιασμό. Εκβιάζει τον ελληνικό λαό ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία στις 25 Ιουνίου, θα του καταστρέψει τις διακοπές του Αυγούστου. Άλλο ένα ευφάνταστο επιχείρημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δώστε μας τη δύναμη για να υπάρχει αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση, διότι αυτό, που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια είναι η Νέα Δημοκρατία να αυξάνει τις ανισότητες, να υπονομεύει το κοινωνικό κράτος, να έχουμε εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς όπως του κ. Πάτση, να έχουμε υποκλοπές και παρόλα αυτά στο ‘ταμείο’ των εκλογών, αντί η δύναμή της να μειώνεται, αυξάνεται λόγω της κακής ποιότητας της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε καταληκτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.