Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε και πάλι στη Γαλλία. Ο Έλληνας Πρωταθλητής για 5η διαδοχική χρονιά πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Roland Garros επικρατώντας του Ισπανού Καρμπάγες Μπαένα με 3-0 σετ (3-6, 6-7 (4-7), 2-6), βρίσκοντας τα… σκούρα για ένα μόλις σετ (το δεύτερο).

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία στο πρόγραμμα των ανδρών, ο Στέφανος ξεκίνησε με μπρέικ σχεδόν… κατευθείαν, κάνοντας το 2-1 στα games. Στη συνέχεια όχι μόνο κράτησε το σερβίς του αλλά έκανε ξανά μπρέικ στο 3-5 κατακτώντας το σετ με 3-6.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα αφού είχαμε αλλεπάλληλα μπρέικ. Ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ συγκεκριμένα στο 1-2, ο Μπαένα ανταπάντησε με μπρέικ, ο Στέφανος έκανε εκ νέου μπρέικ, όμως ο Μπαένα απάντησε και πάλι φτάνοντας τελικώς το σετ στο 4-4 αφού κατόπιν κράτησε το σερβίς του. Οι δυο αθλητές οδηγήθηκαν τελικώς στο τάι μπρέικ με τον Τσιτσιπά πιο ψύχραιμο, να κερδίζει με 7-4 και να κάνει το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Μπαένα έδειχνε να έχει… αδειάσει τελείως με τον Τσιτσιπά με χαρακτηριστική άνεση και μπρέικ να φτάνει στο 0-4. Τελικώς ο Μπαένα πήρε game για ολοκληρωθεί  το σετ στο 6-2 για τον Έλληνα πρωταθλητή που πλέον περιμένει τον επόμενο στους «32». Κοινώς το νικητή του ζευγαριού Ντιέγκο Σβάρτζμαν και Νούνο Μπόργκες, οι οποίοι θα αναμετρηθούν σε λίγη ώρα.