Για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου που τον άφησε εκτός Κοινοβουλίου μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Όπως δήλωσε ο έμπειρος πολιτικός, μιλώντας στο Live News, και ο ίδιος εξεπλάγη από το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ προσπάθησε να βρει τις αιτίες για τη μη εκλογή του.

«Οι πρωτεύοντες παράγοντες είναι ότι το εκλογικό σώμα το δικό μας μεταβλήθηκε. Είναι κάτι που έχουν παρατηρήσει όλοι οι αναλυτές, ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν πίσω στον χώρο μας αλλά και δικοί μας ψηφοφόροι που φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πήγαν στη ΝΔ. Το βράδυ της Κυριακής ξαφνιάστηκα και εγώ, η μεταβολή του εκλογικού σώματος ήταν σε βάρος μου», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πλέον, όπως όλοι οι βουλευτές, βάζουν στόχο τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι θα βρουν μπροστά τους άδειες κάλπες.

«Πάμε για δεύτερες, άλλες εκλογές με καινούργια δεδομένα, με άλλο σύστημα και δεν υπάρχει η απειλή του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκομαι προς ώρας εκτός Βουλής, έχουμε δεύτερο εκλογικό αγώνα» συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

«Το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει κι άλλο»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε και το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, με την άνοδο των ποσοστών του, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα λάβει μεγαλύτερο ποσοστό στις δεύτερες εκλογές.

«Όταν ανεβαίνεις θα ανέβεις και άλλο, όταν πέφτεις θα πέσεις κι άλλο. Είναι θέμα της λαϊκής κυριαρχίας το πόσο θα πέσεις ή θα ανέβεις. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε τον κόσμο της κεντροαριστεράς και του κέντρου και του λέμε ότι είναι η ώρα να επιστρέψει» συμπλήρωσε.

«Οι δικοί μου ψηφοφόροι, αυτοί που ψήφιζαν Λοβέρδο, πρέπει να γυρίσουν και θα γυρίσουν γιατί τώρα ξέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ένα κόμμα που πήρε 20% να είναι κυβέρνηση. Ο δικός μου ειδικότερος ρόλος είναι να απευθυνθώ στους ψηφοφόρους μου που πήγαν στη ΝΔ. Έχω ειδικότερη υποχρέωση εγώ» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος, τονίζοντας ότι «ένας κυβερνητικός σχηματισμός όταν δε διεκδικεί κυβερνητικό ρολό, διεκδικεί τον μείζονα αντιπολιτευτικό».