Έχει διακριτική παρουσία στην αγορά, αλλά είχε διακριθεί για την πολυτέλεια που εισήγαγε στην πολυτελή κατηγορία. Η  Volkswagen ανανεώνει την τρίτη γενιά του Touareg με το …λίφτινγκ να περιλαμβανει  εκτεταμένες βελτιώσεις: στην ανάρτηση, το εσωτερικό κ.α 

Με αέρα πολυτελούς το νέο premium SUV είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τη νέα εμπρός και πίσω σχεδίαση. Στο μπροστινό μέρος, το σύνολο που σχηματίζεται από τη μάσκα του ψυγείου, τους προβολείς και την μπροστινή ποδιά έχουν αποκτήσει νέα εμφάνιση.

Η φίρμα έδωσε έμφαση στο φωτισμό του μοντέλου εξοπλίζοντας με το νέο πακέτο  προαιρετικών προβολέων IQ.LIGHT HD matrix όπου η μεγάλη σκάλα που δεν ενοχλεί τους αντίθετα ερχόμενους οδηγούς.

Το νέο Touareg είναι πλέον εξοπλισμένο στάνταρ με έναν νέο αισθητήρα φορτίου οροφής που είναι άμεσα ενσωματωμένος στα ηλεκτρονικά της ανάρτησης. Εάν εντοπιστεί φορτίο οροφής, επιτρέπει στο σύστημα ελέγχου όπως το ESC (Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας) να επέμβει νωρίτερα για να αυξήσει την ευστάθεια στην οδήγηση.

Ο βασικός εξοπλισμός του νέου Touareg περιλαμβάνει και το Innovision Cockpit. Αποτελείται από το Digital Cockpit και το high-end σύστημα ψυχαγωγίας Discover Pro Max με πληθώρα λειτουργιών όπως η πλοήγηση με ακρίβεια λωρίδας κυκλοφορίας και τα δεδομένα χαρτών HD υψηλής ανάλυσης, έχουν βελτιστοποιηθεί στο νέο μοντέλο. Ο στάνταρ φωνητικός έλεγχος έχει επίσης βελτιωθεί. Οι υποδοχές USB-C με χωρητικότητα φόρτισης 45 Watt (προηγουμένως 15 Watt) επιτρέπουν σημαντικά ταχύτερη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών όπως smartphone, tablet ή φορητούς υπολογιστές. Επιπλέον, με την αξιολόγηση των σχολίων των πελατών, το επίπεδο υψηλής ποιότητας του εσωτερικού του Touareg έχει βελτιωθεί περαιτέρω. Για παράδειγμα, οι επενδύσεις της κεντρικής κονσόλας είναι πλέον πιο μαλακές από πριν, παρέχοντας επιπλέον άνεση.

Προσφέρει μεγάλο αριθμό συστημάτων άνεσης και υποβοήθησης οδηγού ως στάνταρ. Επιπλέον, διατίθεται μια μεγάλη γκάμα προαιρετικών συστημάτων. Αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις ακόλουθες τεχνολογίες: Travel Assist»3 (υποβοηθούμενη οδήγηση μέχρι τη μέγιστη ταχύτητας, «Park Assist Plus με τηλεχειριστήριο»3 (μέσω εφαρμογής για αυτόματη οδήγηση εντός και εκτός θέσεων, «Trailer Assist»3 (για υποβοηθούμενους ελιγμούς με τρέιλερ) κ.α.

Οι αγοραστές θα μπορούν να το επιλέξουν ανάμεσα από πέντε εκδόσεις κινητήριων συστημάτων. Εκτός από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο κινητήρων turbodiesel και δύο plug-in υβριδικών. Όλοι οι κινητήρες υψηλής απόδοσης συνδυάζονται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 ταχυτήτων και μόνιμη τετρακίνηση 4MOTION.