Ένα απο τα πιο εμβληματικά γερμανικά μικρά κλείνει φέτος 25 χρόνια. Η VW γιορτάζει  το Polo για τα 25 του χρόνια και για αυτό το σκοπο και λανσάρει το Polo GTI Edition 25. H πρώτη φορά έφερε νέο αέρα στην  VW με ένα μικρό που καθόρισε την μικρή κατηγορία με τα ποιοτικά του χαρακτηρικά αλλά την άνεση.  

Ενα τέταρτο του αιώνα μετά την κυκλοφορία του Polo III GTI, η Volkswagen παρουσιάζει μια περιορισμένη έκδοση του υπάρχοντος Polo GTI των 152 kW (207 PS). 

Το  Polo λοιπόν θα λανσαριστεί σε ειδική επετειακή εκδοχή  τη Polo GTI Edition 25, και σε περιορισμένο σε παραγωγή 2.500 μονάδων.

Θα φέρει ισχυρό δίλιτρο κινητήρα TSI που προσφέρει 152 kW (207 PS) και ροπή 320 Nm επιταχύνει το προσθιοκίνητο Polo GTI από 0 στα 100 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το μοντέλο είναι στάνταρ εξοπλισμένο με μια ειδικά ρυθμισμένη σπορ ανάρτηση. Αυτό χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά και, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό XDS, εξασφαλίζει ένα συνδυασμό εξαιρετικής δυναμικής οδήγησης, βελτιωμένης πρόσφυσης και ακριβούς χειρισμού που είναι χαρακτηριστικό των μοντέλων GTI.

Συνοδεύεται με ξεχωριστό εξοπλισμό όπως οι κόκκινες δαγκάνες φρένων και διακοσμητικές λωρίδες, το κυψελωτό σχέδιο στη μάσκα του ψυγείου και επιχρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης. Επίσης, στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα premium σπορ καθίσματα από διάτρητο μαύρο-κόκκινο δέρμα με φινίρισμα με ραμμένα λογότυπα GTI και γυαλιστερή μαύρη διακοσμητική επένδυση με κόκκινα γράμματα GTI.

Το νέο σύστημα Infotainment ίναι τοποθετημένα στον ίδιο οπτικό άξονα, καθιστώντας τα εύκολα ορατά ανά πάσα στιγμή. Το σύστημα Infotainment Ready2Discover τοποθετείται στάνταρ και διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης 20 εκατοστών (8 ιντσών), εξασφαλίζοντας κορυφαία συνδεσιμότητα. Δύο ακόμα συστήματα είναι επίσης διαθέσιμα προαιρετικά.

Η ασφάλεια του δεδομέναη και για αυτό εξοπλίζεται απο προβολείς IQ.LIGHT LED matrix με Dynamic Light Assist, δερμάτινο σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι με paddles ενώ σε συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνει το  προαιρετικό Travel Assist, μέρος του πακέτου υποβοήθησης IQ.DRIVE και επιτρέπει την εν μέρει αυτοματοποιημένη οδήγηση. Το σύστημα Travel Assist μπορεί να αναλάβει το τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση του νέου Polo GTI σε ταχύτητες από 0 km/h έως το όριο του συστήματος των 210 km/h. Για να γίνει αυτό, το Travel Assist βασίζεται σε γνωστά συστήματα, όπως το Adaptive Cruise Control για τη διαμήκη καθοδήγηση και το Lane Assist (που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό) για την πλευρική καθοδήγηση.