Στην μεγάλη οικογένεια των νεοσύστατων ηλεκτρικών μοντέλων η Citroen έχει να αντιπαραθέσει το νέο Citroen e C-4 που προσφέρεται μεταξύ άλλων και σε εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Εστιάζοντας στην τάση της εποχής, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Ε-C4, πατάει σε νέα σχεδιαστικά μονοποπάτια με crossover χαρακτηριστικά, που του δίνουν περισσότερο όγκο και πιο επιβλητική παρουσία στο δρόμο.

Το e-C4 C-Cross είναι πρωτίστως ένα άνετο, οικογενειακό μοντέλο που δεν θα χαλάσει χατίρι σε όσους το δουν ως έναν πρακτικό μεταφορέα της φαμίλιας τους. Αν μάλιστα στο πεδίο των δυνατοτήτων του βάλεις και την επαρκή αυτονομία του για τα ταξίδια – σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το δίκτυο φορτιστών επεκτείνεται και λειτουργεί αγχολυτικά για το νέο ιδιοκτήτη ηλεκτρικού – τότε το νέο γαλλικό μοντέλο θα είναι στις πρώτες θέσεις των επιλογών του.

Στο ποιοτικό σαλόνι του C4 είναι και πρακτικό προσφέροντας 16 χώρους αποθήκευσης μικροαντικειμένων με συνολική χωρητικότητα 39 λίτρα. Η ευκρινής οθόνη πολυμέσων είναι εύκολη στη χρήση με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να λαμβάνει ο οδηγός για τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα , την αυτονομία κ.α . Στην οθόνη αφής των 10 ιντσών  ο οδηγός μπορεί να δει την κατάσταση λειτουργίας του συστήματος ηλεκτροκίνησης, τις ρυθμίσεις για την εξ αποστάσεως φόρτιση. Στο πεδίο των επιδόσεων το 4,3 μέτρων αμάξωμα κινείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα των 136 ίππων που κινεί σβέλτα το γαλλικό μοντέλο με σύμμαχο  τα 260 Nm της μέγιστης τιμής της ροπής, τα οποία είναι διαθέσιμα από την πρώτη στιγμή που θα πατηθεί το δεξί πεντάλ.

Αυτό που μας ενθουσιάζει και σε αυτό το ηλεκτρικό είναι η αμεσότητα της επιτάχυνσης σε κάθε πάτημα του γκαζιού.  Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,4 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 150 χλμ./ώρα (στο Sport Mode).

Στο τομέα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αγγίξαμε  τις 14 kWh, με την αυτονομία του να ξεπερνά μετά από ένα φουλάρισμα τα 350 χλμ. Στη διάθεση του οδηγού  τα τρία πρόγραμμα οδήγησης, Eco, Normal και Sport. Το νέο  Citroen E-C4 C-Cross προσφέρει όλα τα προνόμια που αποζητά ο οδηγός που κινείται στη σφαίρα των ηλεκτρικών με τον ηλεκτροκινητήρα να προσφέρει εξαιρετική απόδοση.

Το κόστος κτήση του αγγίζει τα 30.950 ευρώ, με υπολογισμένη την  κρατική επιδότηση και το όφελος απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου συμβατικής τεχνολογίας.